Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Bucătar turc din Germania, condamnat în România după un accident mortal în Vrancea

Doi ani de închisoare, cu suspendare, pedeapsă pentru autorul unui accident mortal întâmplat în februarie anul trecut, în Vrancea, pe DN2/E85, în zona Bachus. Condamnatul este cetățean turc și locuiește în Germania, iar pedeapsa aplicată este rezultatul unui acord de vinovăție încheiat cu procurorii. Acesta și-a recunoscut fapta, în timpul anchetei reținându-se că, aflat la volan, nu a adaptat viteza la condițiile de mers și, în acest context, nu a acordat prioritate de trecere victimei, care era pieton chiar pe zebră.

Însă în primă fază, Tribunalul Vrancea a respins acordul dintre inculpat și procurori, pe considerentul că, deși a fost condamnat cu suspendare, acesta nu a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, așa cum prevede legea. Acest lucru s-a rezolvat însă între timp, din ce reiese din soluția definitivă pronunțată la Curtea de Apel Galați: cetățeanul turc și-a scos un certificat din care rezulta că nu poate presta muncă în folosul comunității, în condițiile în care acesta își câștigă „pâinea” ca bucătar în Germania.

Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani și de inculpatul K. S.. Desfiinţează sentinţa penală a Judecătoriei Focșani şi, în rejudecare: …admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea şi inculpatul K. S.. Condamnă pe inculpatul K. S. la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea, la data de 04.02.2020, a infracţiunii de „ucidere din culpă”. …dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere impune inculpatului să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare ce depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. …impune inculpatului ca, pe parcursul termenului de încercare, să urmeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probațiune. Constată că inculpatul se află în imposibilitate medicală de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii”, se arată în sentința definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?