Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Un electronist liberal fan „Grindă” și soția unui consilier județean USR Plus au ajuns în Consiliul Local Focșani

Încet, încet, se reface grupul PNL-USR PLUS din Consiliul Local Focșani, întru majoritatea de 12. După plecarea Corinei Atanasiu (USR PLUS) și a lui Neculai Tănase (PNL) în funcțiile de secretar de stat, ieri a venit un prim înlocuitor. Mirela Stroie este noul consilier local din partea USR PLUS, după ce a fost validată de instanță pe 18 martie, iar aseară a depus jurământul în calitate de consilier local.

Mirela Stroie provine din aripa PLUS, este economist și, din ce se arăta în lista de candidaturi, chiar profesează în domeniu. Seara trecută, la finalul tumultoasei ședințe a Consiliului Local Focșani, doamna Stroie și-a exprimat cumva bucuria că a ajuns să „trăiască” pe viu discuțiile alături de colegii din grupul PNL, pe care până la acest moment, din propriile spuse, îi urmărea doar în ședințele live. Ar mai fi de subliniat că doamna este soția consilierului județean USR PLUS Gheorghe Stroie. Amândoi au încasat în 2019 salarii de la CUP SA, domnul Stroie 48.428 lei (CUP SA Focșani; Asociații de Proprietari), iar doamna Stroie 46.572 de lei.

Pe de altă parte, nici bine nu s-a răcit demisia lui Neculai Tănase din funcția de consilier local municipal, că echipa peneliștilor se va întregi cât de curând. După pățania din mandatul trecut, când întreaga echipă a PNL Vrancea nu a reușit să dea de cap legislației pentru a aduce un înlocuitor pentru un consilier local care demisionase, anul acesta se pare că procedura a fost ceva mai clară. Pe 10 martie, aleșii focșăneni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind constatarea încetării mandatului de consilier al lui Tănase, numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, apoi a fost depusă documentația necesară pentru ca municipalitatea să facă demersurile legale în vederea completării echipei PNL. Așa se face că, după câteva zile, Primăria Focșani a introdus acțiune în instanță pentru validarea mandatului de consilier a următorului penelist de pe lista propusă de partid la alegerile din toamnă.

Nu a fost chiar următorul, dat fiind că au fost ceva mișcări de trupe, iar Sorina Georgiana Ștefăniu, un jurist – consultant vânzări – poziția 11 pe listă, a obținut postul de purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Vrancea și probabil din acest motiv nu a mai fost interesată și de funcția de consilier local. Așa se face că supleantul de la numărul 12 este cel care va continua misiunea lui Neculai Tănase întru o administrație de succes pentru PNL în micul legislativ focșănean. Pe numele său Nicolae Răduță, viitorul consilier local liberal apare ca fiind de profesie electronist și are ca ocupație „administrator firmă”. Este, după cum se vede și din postările sale pe Facebook, un fan al deputatului Ion Ștefan „Grindă”. Din informațiile noastre, Răduţă ar avea o firmă care se ocupă de imobiliare, este căsătorit și are un copil. Răduță a candidat și în 2016 pe lista de consilieri a liberalilor, la poziția 18. La acea vreme, era prezentat simplu: „Nicolae Răduţă, 33 ani, fără ocupaţie”. La ședința de aseară, viitorul consilier a fost în sală, pentru a se obișnui probabil cu stilul colegilor și a acționa în consecință. Nicolae Răduţă urmează să depună jurământul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?