Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Trei rugbiști plecați de la Focșani, victorioși cu echipa României contra Spaniei!

  • Cei trei sunt Andrei Gorcioaia, Marius Antonescu și Alexandru Savin, toți și în Lotul pentru meciul cu Georgia din Rugby Europe Championship, de la 28 martie

Naționala de rugby seniori a României a legat două victorii în Rugby Europe Championship. A câștigat la Lisabona, cu 28-27, întâlnirea cu Portugalia, la 13 martie, apoi, la București, sâmbătă, 20 martie s-a impus în fața Spaniei cu 22-16. În ambele partide au jucat pentru România trei rugbiști plecați de la Focșani și depre care am mai scris. În ordinea generațiilor din care au făcut parte – toate crescute sub îndrumarea regretatului profesor, antrenor, mentor și creator de școală de rugby Viorel Ion – aceștia sunt Andrei Gorcioaia (Andre Gorin), acum jucător la Bayonne, Marius Antonescu, acum, la Boug-en-Bress, ambii în Franța și Alexandru Savin, acum, la Steua București. Toți trei au fost titulari, iar la Lisabona Alex Savin a marcat un eseu! A lipsit, din cauza unei accidentări, un al patrulea rugbist plecat de la Focșani, de loc de la Șerbești, Ionel Badiu – Irlandezul, cum spuneau colegii când era junior, elev al LPS și al profesorului Viorel Ion.

Cu excepția Irlandezului, încă nerefăcut, ceilalți trei internaționali foști juniori la LPS Focșani au fost convocați și pentru următorul meci al României în Rugby Europe Championship, cel cu Georgia de duminică, 28 martie de la Tbilisi. Am relevat prezența lui Andrei Gorcioaia, Marius Antonescu, Alexandru Savin – trei titulari din 15 în Naționala României, dar putea fi și al patrulea dacă Ionel Badiu era bun de joc – pentru că toți s-au construit pentru rugby-ul de mare performanță și pentru viață la școala de rugby focșăneană. Este un omagiu peste timp adus celui lângă care au crescut, Viorel Ion. Dar și unei școli care nu și-a epuizat resursele, dovadă prezența la Lotul U 20 a lui Sergiu Puescu, acum, la Dinamo București, dar și a altor foști focșăneni al loturile României – R 7 sau universitar.

Dovadă și existența frumoasei grupări a veteranilor ”Rugby Club Fiii Vrâncioaiei” Focșani în numele căreia princiopalul său comunicator, Florin Topală, a postat pe propria pagină de facebook grupajul foto ce însoțește textul, alături de îndemnul: ”Susținem echipa națională a României și stejarii noștri crescuți la Focșani! Hai România!”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?