Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

DOCUMENT. Elevii din anii terminali vor merge la școală, chiar dacă localitatea este în scenariul roșu, dar cu o incidență mai mică de 6 la mie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri seară că elevii din ani terminali pot merge fizic la școală în zonele roșii, cu condiția ca incidența infectărilor la 14 zile să nu depășească 6 la mie. 

Astfel, potrivit hotărârii CNSU, elevii de clasele a VIII-a și a XII-a, plus cei din anii terminali de la postliceale și școlile profesionale vor putea merge fizic, la școală, indiferent de scenariul în care este localitatea. Instituția a abilitat, prin Hotărârea nr 15, vineri seara, ministerele Educației și Sănătății să modifice ordinul comun cu regulile din școli pentru a permite elevilor să continue cursurile față în față.

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, se precizează în textul hotărârii, conform edupedu.ro.

Documentul poate fi consultat aici:
Hotararea CNSU nr. 15

foto: dreamstime.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?