Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

INADMISIBIL! Rata cazurilor Covid se apropie în Focșani de 1,5, dar viceprimarul PNL vrea ca seniorii să iasă din Căminul pentru persoane vârstnice

Viceprimarul liberal Ana Maria Dimitriu a devenit expert în Covid 19 și îi încurajează pe bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice să părăsească centrul deși rata de incidență în Focșani a crescut cu un procent în ultimele două săptămâni. Într-o postare pe facebook, viceprimarul liberal ia practic în derâdere eforturile personalului care are grijă de bătrânii cazați la Căminul pentru persoane vârstnice din Focșani.

Vizita viceprimarului a avut loc chiar în ziua în care Monitorul de Vrancea prezenta cazul Căminului de la Focșani unde, pe parcursul anului de pandemie, niciun bunic internat nu s-a infectat cu virusul COVID-19. Această situație a fost posibilă datorită măsurilor speciale de prevenție luate la nivelul Căminului, fiind respectate totodată și ordinele trimise de Ministerul Sănătății. Datorită acestor măsuri, la Focșani a fost unul dintre puține cămine din țară care nu au fost carantinate și unde beneficiarii au rămas negativi la testul Covid pe tot parcursul anului. Nu în ultimul rând, acest lucru a fost posibil datorită respectării opiniei specialiștilor, singurii care pot decide măsurile ce trebuie dispuse pentru a preveni apariția cazurilor de îmbolnăviri.

Iată însă că viceprimarul liberal a devenit specialist și în Covid 19 și în regulile care trebuie respectate la căminele pentru persoane vârstnice pentru prevenirea infectărilor. Într-o postare pe pagina de facebook, viceprimarul liberal îi încurajează pe bătrâni să părăsească Căminul, chipurile pentru că în Focșani nu este o rată de incidență mai mare de 1,5 la o mie de locuitori. „Șeful de centru al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Focșani a interzis beneficiarilor părăsirea centrului timp de 14 zile. Deși orașul nostru nu se află în scenariul galben (rata de incidență nefiind între 1,5/1000 loc. – 3/1000 loc. ) această măsură este una abuzivă. Transmit conducerii centrului să respecte legea și să nu încalce drepturile fundamentale ale acestor vârstnici, unii dintre dumnealor chiar fiind vaccinați împotriva Covid19. Și să nu uităm: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ( #CJSU )a aprobat vineri, 26 februarie, scenariul galben pentru unitățile de învățământ, iar hotărârile nu pot fi interpretate după bunul plac al unora, a transmis viceprimarul Ana Maria Dimitriu într-o postare pe facebook.

Ori, viceprimarul liberal nu ține cont de realitatea din Focșani, unde școlile sunt în scenariul galben, incidența de infectare cu virusul Covid 19 fiind de peste 1 la 1000 locuitori. Acesta este și motivul pentru care, la Cămin au fost interzie învoirile pentru o perioadă de 14 zile, cu excepția urgențelor medicale. Trendul este crescător la nivelul municipiului, de la 0,4 în urmă cu două săptămâni până la 1,44, conform ultimelor raportări ale Direcției de Sănătate Publică. În plus, mulți dintre bătrâni au un istoric medical cu comorbidități, fiind astfel predispuși îmbolnăvirii cu noul coronavirus. Din această cauză până acum au fost vaccinați doar 12 bătrâni.

Din cauza situației create, reprezentanții Direcției de Asistență Socială au avertizat Primăria Focșani că nu își asumă responsabilitatea dacă apar infectări cu virusul Covid 19 în rândul bătrânilor care vor ieși din Cămin „în urma încurajărilor făcute de doamna viceprimar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?