Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Întârzieri de până la 45 de zile pentru eliberarea cărților de identitate, pentru că e criză de material plastic

Noi întârzieri în eliberarea cărților de identitate în Vrancea. S-a ajuns la întârzieri de până la 45 de zile, în condițiile în care, încă de la sfârșitul lunii ianuarie a.c., Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani a remis un comunicat de presă prin intermediul căruia anunța că: „din cauza unor probleme de ordin tehnic existente la nivelul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (D.E.P.A.B.D.), Serviciul Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor Focșani va elibera, în perioada următoare, cărțile de identitate cu o întârziere de 30 de zile. S-a ajuns în această situație ca urmare a finalizării cu întârziere a unei proceduri de licitație de către D.E.P.A.B.D., materialele necesare realizării cărților de identitate putând fi livrate abia în prima parte a lunii februarie 2021‟. Doar că aceste materiale întârzie să apară.

Azi în Timișoara, mâine-n toată țara?!

Conform unei știri publicată de stirileprotv.ro, toate Direcțiile de Evidență a Persoanelor din țară se confruntă cu o criză a plasticului necesar tipăririi cărților de identitate.Situația cererilor de eliberare a cărților de identitate preluate de  SPCLEP Focșani arată că, în medie, în fiecare zi sunt eliberate peste 20 de cărți de identitate, fiind și zile în care numărul solicitărilor ajunge la aproximativ 78 de C.I.  pe zi. „Situația este similară ca și în cazul celorlalte SPCLEP-uri din țară. În Timișoara, spre exemplu, din cauza acestei situații, s-a ajuns să se poată tipări maximum două buletine pe zi. La noi, preconizăm că până pe 12 martie vom putea elibera câte 24 de C.I.-uri pe zi, însă, după această dată nu știm ce va urma. Am decis deja eliberarea cărților de identitate în interval de până la 45 de zile și așteptăm răspunsuri de la București‟, au spus reprezentanții SPCLEP Focșani.

Bine de știut!

De reținut că „cetățenii sunt obligați să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puțin de 15 zile, la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor la care sunt arondați cu domiciliul sau reședință, pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate. Nerespectarea acestor prevederi atrage raspunderea contravențională, care se sancționează cu amendă cuprinsă între 40 lei și 80 lei, fără a exista posibilitatea achitării, în 48 de ore, a jumătate din minimul sumei prevăzute‟, potrivit reprezentanților SPCLEP Focșani.

Într-un comunicat remis de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (D.E.P.A.B.D) către toate Serviciile Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor din țară, se arată că: „valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii, se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări‟. La nivelul Serviciului Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor (SPCJEP) Vrancea se află în coordonare șapte SPCLEP-uri după cum urmează: Focșani, Adjud, Panciu, Mărășești, Odobești, Vidra și Dumbrăveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?