Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Ghidul pentru începători în păstrarea peștilor

Vă gândiți să vă scufundați degetele de la picioare în apă și să începeți să păstrați pești ca animale de companie? Deși nu pot sta pe canapea sau să vă însoțească la plimbări, peștii sunt creaturi cu adevărat fascinante.

Peștele este un animal mai interactiv decât ați putea crede. Sunt distractivi de privit cum navighează în jurul unui acvariu, în și printre pietre și plante. De asemenea, se vor grăbi să vă întâmpine la ora hrănirii, ieșind la suprafață pentru gustările pe care le lăsați.

Dacă sunteți în căutarea unui animal de companie pentru a satisface cererea unui copil, atunci peștii sunt soluția perfectă. Nu numai că sunt ușor de păstrat, dar îi vor învăța pe copii despre responsabilitatea pentru viața unui animal. De la a-i hrăni până la curățarea rezervorului, vor învăța importanța îngrijirii unui animal, pentru a-l menține în viață. Poate fi, de asemenea, o oportunitate de a vă facilita copilul în subiectul morții și pierderii, atunci când inevitabilul se întâmplă și descoperă un pește plutind la suprafață.

Deci, la ce trebuie să vă gândiți înainte de a vă cumpăra primul dvs. pește?

● Cu cât rezervorul sau acvariul este mai mare, cu atât mai bine. Majoritatea peștilor pot avea dimensiuni mici, dar au nevoie de mult spațiu pentru a înota, mai ales dacă ați decis să cumpărați mai mult de unul. Dacă începeți cu un singur pește auriu, un kit de pornire vă va oferi tot ce aveți nevoie.
● Gândiți-vă unde vă așezați acvariul. Păstrați-l departe de lumina directă a soarelui, ferit de ferestre și încălzire. Ultimul lucru pe care îl doriți este ca apa din acvariu să se încălzească în afara controlului dvs.
●Investiți într-un filtru decent. Acesta va menține apa din acvarii de pești mai curată, îndepărtând orice resturi, poluanți și deșeuri.
● Adăugați o pompă de aer. Acest lucru va ține apa din rezervor oxigenată și va menține apa în mișcare, ceea ce este excelent pentru peștii dvs. Pompele sunt de diferite dimensiuni, în funcție de cantitatea de litri pe care o poate ține acvariul dvs.
● Este posibil ca peștii să aibă nevoie de căldură și lumină. În funcție de rasa de pește, încălzirea ar putea fi crucială. Dacă peștii dvs. sunt tropicali, vor exista anumite temperaturi de care trebuie să vă asigurați. Peștii aurii și peștii de apă rece sunt o excepție și nu vor necesita căldură. Iluminatul va ajuta la creșterea oricărei plante din rezervor și va pune în evidență, de asemenea, culorile peștilor dvs.
● Adăugați niște pietriș în rezervor. Unele bacterii sunt benefice pentru pești, iar pietrișul le dă unde să trăiască. De asemenea, vor ajuta la descompunerea deșeurilor pe care le creează peștii dvs., precum și la adăugarea unui aspect atractiv în împrejurimile lor.
● Includeți câteva plante și verdeață. Utilizarea diferitelor soiuri de plante va oferi peștelui undeva unde să se ascundă și să se joace, ajutându-i să se simtă în siguranță. Plantele reale vor ajuta la menținerea substanțelor nutritive din rezervor, dar plantele artificiale vor funcționa la fel de bine pentru a da peștelui undeva unde să se ascundă.

Peștii sunt o alegere fantastică de animal de companie, din atât de multe motive. Economisesc spațiu, prin faptul că au o zonă fixă a camerei și știți unde sunt în orice moment. Nu au nevoie de mers pe jos și sunt mai ieftin de îngrijit decât alte animale de companie, fără costurile mari ale hranei și facturi veterinare. Peștele are o întreținere destul de redusă, deși trebuie să alocați timp pentru a menține acvariul și apa în stare bună Dacă apa pare tulbure sau miroase, acționați din timp și tratați-o, mai degrabă decât să așteptați ca peștele dvs. să se îmbolnăvească. Sunt o specie liniștită, care nu face niciodată zgomot. Peștii sunt, de asemenea, cunoscuți ca agenți de eliberare a stresului, cercetările arătând că actul relaxant de a-i privi înotând în tăcere și fără conflicte va reduce tensiunea arterială.

În cele din urmă, peștii sunt animale frumoase care vin în toate formele, dimensiunile și culorile, făcându-i minunat de privit. Pe măsură ce vă cunoașteți peștii, puteți descoperi că aceștia au propria lor personalitate, ceea ce îi va ajuta să devină membru al familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?