Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO și GALERIE FOTO: Roze Garden Green, specialiștii care transformă grădinile în rai

Amenajarea spațiului verde din jurul casei sau firmei este mai ușoară atunci când se apelează la serviciile specialiștilor în peisagistică. Firma focșăneană Roze Garden Green proiectează, execută și întreține spații verzi, grădini prin care vrea să le ofere clienților un mediu natural, armonios, cât mai sănătos și mai puțin poluat. O grădină frumoasă în jurul casei este locul în care ne încărcăm bateriile după o zi obositoare la serviciu, după ore petrecute în aglomerație și poluare. Acesta este rolul specialistului în peisagistică, cel care este atent la cerințele clienților și transformă o grădină într-o operă de artă prin selectarea arbuștilor, a plantelor potrivite și amenajarea peisajului.

Administratorul firmei Roze Garden Green, Doru Leoca, spune că amenajările se fac în funcție de cerințele clienților și bugetul acestora, dar să nu neglijeze părțile importante din structura amenajării. Amenajarea spațiului verde începe la Roze Garden Green cu proiectarea în 3D și consultanță gratuită la fața locului acordată clientului. Se întocmește un deviz cu materialele care vor fi folosite, cheltuielile legate de manoperă, în care se ține cont de dorințele clientului pentru spațiul pe care dorește să îl amenajeze. „Întotdeauna sfătuim clientul să aibă un sistem de irigare profesional, de exemplu lucrăm cu marca Rain Bird, care este printre cele mai folosite ca materiale profesionale. Oferim garanție la lucrare, la materialele folosite. După sistemul de irigație, începem cu plantele ornamentele pe care le avem pe stoc la Roze Garden Green pe DN 23 Focșani-Galați către Mândrești.  Avem aproape toată gama de plante care poate fi folosită într-o grădină, de la ierburi decorative la arbori, arbuști, răsaduri de tuia, gard viu. Avem un sortiment de plante pentru societățile care vor să folosească un gard viu, este un gard viu care izolează fonic, reține praful, oferă siguranță și totodată un aspect plăcut. Sunt multe sortimente de plante pe care le oferim clienților, spune Doru Leoca.

Pentru gazon sunt oferite cele mai bune soluții, fie că este o însămânțare de o calitate superioară, fie prin rulouri. Totul, în funcție de cerințele clientului, dar și de disponibilitățile financiare. Sunt folosite doar cele mai bune rulouri, de calitatea întâi, existând o colaborare cu o firmă din Brașov, care oferă cel mai bun gazon de pe piață. Pasul următor, după finalizarea lucrărilor de amenajare a curții, îl reprezintă serviciile de întreținere. Neglijată de mulți proprietari, este foarte importantă deoarece este o condiție necesară pentru a beneficia de o grădină îngrijită, curată, verde. La întreținere se face un abonament lunar cu clientul, în funcție de suprafață, de complexitatea lucrărilor care trebuie realizate. De principiu, între 7 și 10 zile se tunde gazonul. În funcție de plantele din grădină, o dată pe lună se face întreținerea plantelor, toaletare, tratamentele plantelor, gazonului. Sunt foarte importante tratamentele fitosanitare pentru că, fără ele, cu oscilațiile de temperaturi pe care le avem, plantele se pot pierde. Așa a fost cazul cu tuia în ultimii ani din cauza oscilațiilor de temperaturi, a explicat administratorul firmei Roze Garden Green.

Ierburile decorative, ultimul trend în peisagistică

Amenajarea unei grădini, a spațiului verde, ține cont de tendințele din arhitectură, de suprafață, de dorințele clienților, dar și de condițiile climatice specifice din ultimii ani. Doru Leoca a arătat că trendul ultimilor ani este de graminee, ierburi decorative, cum ar fi Miscanthus, iarba de pampas și multe altele. Sunt plante care se regenerează, plante cu cheltuieli mici de întreținere și cu o estetică particulară comparativ cu ceea ce există acum pe piață. În anii precedenți s-a folosit tuia smaragd, iar acum peisagiștii încearcă să o elimine din proiecte pentru că suferă foarte mult la oscilațiile de temperaturi. Se folosesc mult plantele pe tijă, plantele cu flori, ierburi decorative. Se adaptează foarte bine ierburile decorative la locuințele moderne, sedii de firme și case cu arhitectură modernă, a precizat administratorul firmei Roze Garden Green.

Pepinieră pentru prezentarea plantelor

Povestea firmei Roze Garden Green a început în 2006, după ce familia Leoca a revenit în țară. A trebuit să fac ceva pentru a rămâne în țară, am vrut să rămân acasă și am deschis această afacere, iar până acum mi-a reușit. Aveam o mică experiență în domeniu iar ulterior am urmat câteva cursuri de peisagistică la București, spune Doru Leoca. Acesta a explicat că, în decursul anilor a observat că există un interes  tot mai mare pentru acest domeniu în Vrancea, odată cu dezvoltarea cartierelor rezidențiale și apoi pentru faptul că mulți au înțeles importanța grădinii ca o parte a spațiului de locuit, vor să trăiască într-un ambient plăcut, verde. La început am avut doar servicii pentru întreținerea spațiului verde, tunderea gazonului, toaletare, tratamente. Am urmat cu curs de formare pentru montarea și instalarea sistemului de irigații și am oferit clienților serviciul complet de amenajare a spațiilor verzi. Ulterior, pentru a veni în sprijinul clienților, pentru a le expune plantele care pot fi folosite la amenajarea spațiului verde, am luat decizia deschiderii unei pepiniere. Oferim peisagiștilor și colaboratorilor posibilitatea de a avea la îndemână toate materialele necesare amenajărilor cu prețuri personalizate, a explicat administratorul Roze Garden Green.

Urmează, după deschiderea pepinierei, să fie realizat și un magazin online pentru a mări vânzarea produselor. Pepiniera va oferi o gamă diversificată de plante pentru grădină, flori ornamentale care să satisfacă toate cerințele clienților. În ofertă se mai află palmieri, magnolii grandiflora, magnolii grandiflora pe tijă înaltă, diverse plante pe tijă, hortensii și multe altele. Roze Garden Green are o suprafață de prezentare și de producție unde pot fi văzute plantele din ofertă, care ulterior se va extinde pe aproximativ 20000 metri pătrați.

Un portofoliu vast

În portofoliul de lucrări realizate de Roze Garden Green se află proiectele care pot fi văzute la Simiz Fashion, Cerdac, magazinul Supeco, piațetele de la Teatrul Municipal, de la magazinul Milcov. Firma lucrează inclusiv cu instituțiile statului, toate serviciile Roze Garden Green fiind oferite pentru contractare prin Serviciul Electronic de Achiziții Publice. Contractarea serviciilor se face prin programări telefonice, pe facebook, pe whatspp. După programare se merge la locația clientului pentru a vedea ce lucrări pot fi realizate și va fi prezentat un deviz. Toate lucrările sunt supervizate de administratorul Roze Garden Green, Doru Leoca.

Vă așteptăm zilnic la sediul nostru, pe DN 23 Focșani-Galați către Mândrești.

          Relații la telefon 0766.794.723

https://www.facebook.com/rozegardengreen.focsani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?