Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

FOTO! Centrul de vaccinare de la Dispensarul din Sud este funcțional de astăzi

Dispensarul din Sud, aflat în proprietatea Primăriei Focșani, este funcțional de astăzi ca centru de vaccinare. De dimineață, primele persoane programate au venit la vaccinare, centrul fiind disponibil în platforma dedicată încă de miercuri. În acest moment, în centrul coordonat de doctorul stomatolog Teodora Simionescu, sunt doi registratori medicali pe tură, doi asistenți medicali care se ocupă de vaccinare și un medic. Până în acest moment, vaccinarea persoanelor deja programate în platformă a decurs fără probleme, fiecare pacient fiind supravegheat îndeaproape atât de asistenți cât și de doctor.

Primarul Cristi Valentin Misăilă a explicat că Dispensarul din Sud a fost reabilitat, inițial fiind gândit ca un centru de permanență, unde focșănenii să poată beneficia de asistență medicală de specialitate, inclusiv pentru urgențele minore. În contextul pandemiei și desfășurării campaniei de vaccinare la nivel național, dispensarul și-a schimbat destinația, iar de azi, cei care vor să se imunizeze împotriva Covid-19 – momentan cu vaccinul AstraZeneca – sunt așteptați aici. De acum înainte, centrul va fi deschis de luni până duminică de la 8.00 până la 20.00, și, deși este perfect funcțional, ar mai fi nevoie de medici.

Centrul este gestionat de Direcția de Asistență Socială (DAS) Focșani, care a trimis săptămâna trecută o informare către Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, Spitalul Militar Focșani și către medicii de familie, în căutare de cadre medicale. Iar până în acest moment, potrivit Mihaelei Bratu, director al DAS Focșani, și-au arătat interesul aproximativ 60 de asistenți medicali, 4 registratori și doar 4 medici. „Contractul de finanțare cu Direcția de Sănătate Publică Vrancea, prin care se vor asigura fondurile necesare acoperirii tuturor cheltuielilor de funcționare, a fost semnat abia vineri, pe data de 12 februarie. În weekend ne-am organizat rapid, de fapt eram deja organizați, a fost o mică formalitate și în acest centru se pot vaccina zilnic aproximativ 60 de cetățeni. Fac un apel pe această cale către toți medicii și asistenții de a se înscrie într-un contract încheiat cu Direcția de Asistență Socială, pentru a putea să asigurăm funcționarea acestui centru, așa cum ne-am propus, măcar 12 ore pe zi.

Știu că sunt medici și asistenți supărați, mai ales cei care au lucrat în linia întâi împotriva acestei boli care s-a răspândit în tot mapamondul. După cum bine știți, noi am avut o inițiativă de a propune Consiliului Local o premiere simbolică pentru mulți din medicii și asistenții ce au lucrat în unitățile spitalicești din municipiul Focșani, pentru a le acorda o distincție de Luptător în linia întâi. Din păcate, în Consiliul Local această inițiativă nu s-a bucurat de succes, coaliția anti-Focșani USR-PNL s-a opus și la această propunere, considerând că nu este necesar să îi premiem pe acești eroi ai noștri. Eu îi consder eroi atât timp cât au luptat și luptă în continuare în linia întâi, depun toate eforturile și chiar dacă este o obligație a lor prin jurământul depus la momentul în care au acces în profesie, eu cred că modul în care s-au implicat și modul în care au reușit să gestioneze această situație la nivel de municipiu și la nivel de județ ar fi putut fi răsplătit printr-un gest simbolic”, a spus primarul Cristi Valentin Misăilă.

Foto: Ciprian DUMITRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?