Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Haideți, doamna Marchitan, știm că puteți: Câte cadre didactice și câți elevi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus, în Vrancea?

Ministerul Educaţiei a precizat joi seară, într-un comunicat de presă, că „incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului al II-lea (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale”. Sursa citată arată că „în 8 județe nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea)”. Vrancea nu este așadar în scurta listă a județelor unde nu s-a înregistrat niciun caz de infectare. De unde și întrebarea din titlu, adresată inspectorului școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, prof Gabriela-Daniela Marchitan: Câte cadre didactice și câți elevi au fost  confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus în Vrancea? Suntem convinși că e greu să vă împărțiți timpul între ședințele de Consiliu Județean, PNL și ISJ, dar noi știm că puteți să transmiteți aceste date importante.

Revenind însă la informațiile de la nivel național, Ministerul Educației mai arată că „luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de SARS – CoV – 2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii. Număr total de cazuri la nivel național:

  1. Elevi confirmați în perioada 8 – 11 februarie: 244
  2. Clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie: 171
  3. Angajați confirmați în perioada 8 – 11 februarie: 329.

Subliniem încă o dată că, în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului  SARS – CoV – 2, sunt de o importanță majoră triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu și anunțarea medicului de familie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?