Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

FOTO: Două blocuri ANL vor fi construite în Adjud

Primăria Adjud continuă demersurile pentru construirea de locuințe ANL. Municipalitatea de pe Trotuș are în derulare în colaborarea cu Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), un proiect ce vizează construirea a două blocuri cu 16 apartamente. Cele două blocuri vor fi construite pe str. Garofiței, în imediata vecinătate a Pieței Agroalimentare Adjud și vor avea un regim de înălțime P+3E. Vineri a avut loc o întâlnire între reprezentanții Primăriei Adjud, ANL și proiectant pentru a găsi cea mai bună soluție pentru reluarea lucrărilor la această investiție. „Facem pași importanți pentru construirea a încă 2 blocuri de către Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), în regim P+3, cu  16 apartamente, în zona Garofiței (piața agroalimentară)! Este vorba despre corpurile C1 și C2 a căror construire este, însă, condiționată de demolarea fundației Corpului A, de care ar fi urmat să fie alipite, conform proiectului inițial,  cele două corpuri noi. Reprezentantul ANL și cel al proiectantului – prezenți vineri la fața locului alături de primarul municipiului, domnul Florin Nechifor – au oferit această unică soluție din cauza stării degradate a fundației Corpului A. Mai exact, au fost tăiate mustățile structurii de fier beton care urmau să armeze stâlpii. În ceea ce privește Corpul, acesta va fi cât mai curând expertizat tehnic și, cel mai probabil, lucrările de construcție în vederea finalizării acestuia vor fi suportate din bugetul local. Vă aducem la cunoștință că cele două corpuri vechi –  A și B – au fost prinse într-o etapă anterioară a programului ANL pentru care agenția a sistat finanțarea. Zilele acestea, perimetrul va fi igienizat și securizat!“, se arată într-o informare a Primăriei Adjud.

Primăria Adjud mai are în derulare proiectul pentru reabilitarea și modernizarea Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș“. Municipalitatea a scos la licitație servicii de proiectare faza PT, PAC, PAD, POE, DE, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor, inclusiv montaj echipamente tehnico-funcționale aferente proiectului „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul profesional și tehnic și învățarea pe tot parcursul vieții – Colegiul tehnic «Gheorghe Balș» din Municipiul Adjud, jud. Vrancea”. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 10 milioane de lei. Practic, corpurile de clădiri existente vor fi reabilitate termic și energetic, li se vor înlocui acoperișurile și instalațiile electrice și vor fi dotate conform destinației fiecăreia.

De asemenea, campusul colegiului tehnic adjudean va fi dotat cu o nouă sală de sport, iar în ateliere (corpurile C3 și C4) vor fi montate echipamente de lucru nou achiziționate, vor fi refăcute circuitele electrice și vor fi dotate cu echipamente de practică specifice specializărilor actuale și cele ce vor fi adăugate după reabilitare în curicula colegiului. Tot în cadrul acestui proiect vor fi construite două terenuri de sport în aer liber create și vor fi realizate 19 spații de învățământ dedicate laboratoarelor și atelierelor dotate cu infrastructură digitală, echipamente, dispozitive, utilaje și material didactic. Beneficiari ai acestui proiect vor fi cei aproape 600 de elevi și 47 de cadre didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?