Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

FOTO! Spărgătorii de bancomate din Vrancea și Galați au fost trimiși în judecată. Hoții sunt acuzaţi de comiterea a 11 infracţiuni

Procurorii DIICOT au anunțat că au trimis în judecată cinci bărbați acuzați de spargerea unor bancomate din județele Galați și Vrancea. Dosarul în care apar numeroase infracțiuni grave a fost trimis Tribunalului Galați.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată a unui număr de cinci inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, furt calificat în formă continuată, nerespectare a regimului materiilor explozive în formă continuată, distrugere în formă continuată, furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare în formă continuată, instigare la conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu număr fals de înmatriculare în formă continuată, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere în formă continuată, instigare la conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere în formă continuată, punere în circulație a unui autovehicul pe drumurile publice cu număr fals de înmatriculare în formă continuată, încredințare spre conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere în formă continuată, toate în concurs real.

sursă foto: monitoruldegalati.ro

Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, pe raza județului Galați, inculpații au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de furt calificat, nerespectare a regimului materiilor explozive şi distrugere, structură infracţională care a activat până la momentul depistării în flagrant, respectiv până la data de 22.10.2020.

Astfel, având aplicate măşti pentru disimularea fizionomiei, prin distrugere, folosind un dispozitiv de tip “pizza slide”, prin scoaterea din funcţiune a sistemelor de supraveghere precum şi prin violarea sediului profesional, inculpații au sustras sau au încercat să sustragă din ATM-urile unor agenţii bancare de pe raza localităţilor Lieşti, Tuluceşti – judeţul Galaţi şi Vulturu – judeţul Vrancea sume de bani, prejudiciul cauzat fiind de peste 117 590 lei.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Galați”, se arată în comunicatul de presă emis vineri de DIICOT.

Vă amintim că hoții din bancomate au fost prinși în noaptea de 22 octombrie 2020, chiar în timp ce se pregăteau să detoneze un ATM din localitatea Vulturu, județul Vrancea.

A fost nevoie de numai o lună pentru ca anchetatorii să dea de urma lor.
Potrivit anchetatorilor, grupul a fost format în Galați și era specializat în furturi din bancomate prin detonarea acestora folosind materiale sau substanțe explozibile, mai exact, dispozitive artizanale cu praf de pușcă scos din gloanțe de vânătoare.
Ințial, spărgătorii au încercat să arunce în aer un bancomat din localitatea
Liești, judetul Galați, unde, după scoaterea din folosinţă a sistemului de supraveghere video, au forțat fanta de eliberare a bancnotelor ATM-ului în care au introdus materiiale explozive. Operațiunea nu le-a reușit, așa că au plecat fără niciun ban. Se întâmpla în 11 septembrie, anul trecut.

După câteva zile, au încercat din nou în Tulucești, tot în județul Galați. De această dată, detonarea a avut succes și hoții au plecat cu banii din bancomatul care tocmai fusese alimentat pentru ca oamenii să-și încaseze pensiile. Au furat aproximativ 120 000 de lei, conform comunicatului DIICOT.

Gruparea s-a mutat în județul Vrancea. Potrivit adevarul.ro, tot anul trecut, la începutul lunii octombrie, spargătorii au încercat să arunce în aer un bancomat din Păunești, dar au reușit doar să strice ATM-ul, fără să ajungă și la bani.
Ultima lovitură au încercat să o dea în noaptea de 22 octombrie, când au fost prinși în flagrant de polițiștii de la Operațiuni Speciale și procurorii DIICOT, după ce au introdus materiale explozive în fanta unui bancomat din localitatea
Vulturu.

Pe parcursul intervenției, polițiștii au tras cu pistoale cu bile de cauciuc pentru a-i opri pe hoți, care încercau să fugă cu un autoturism, dar au fost blocați chiar la locul faptei.
În urma flagrantului, au fost făcute 12 percheziții la membrii rețelei și complicii acestora, doi dintre membrii bandei fiind cercetați și pentru că ar fi dat lovituri similare, cu bancomate aruncate în aer, și în alte țări din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?