Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Dosarul morții unui fost ofițer MApN rămâne la instanță


Dosarul în care fostul consilier local PP-DD de la Urechești, Năstase Chivu, și Alin Bogdan Tache au fost trimiși în judecată pentru lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte nu va fi retrimis la parchet. Asta pentru că magistrații Tribunalului Vrancea au respins excepțiile și cererile inculpaților, printre care și cea referitoare la legalitatea administrării probelor. Totodată, instanța a menținut măsura arestării preventive în cazul celor doi. Decizia nu este definitivă.
    „(…) respinge ca nefondate excepțiile și cererile cu privire la legalitatea sesizării instanței, a legalității administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală formulate de inculpații Chivu Năstase și Tache Bogdan Alin. (…) constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 1441/P/2014 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, precum și a administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpații Chivu Năstase și Tache Bogdan Alin, ambii pentru infracțiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte (…) pentru care au fost trimiși în judecată. (…) constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive (…) față de inculpații Chivu Năstase și Tache Bogdan Alin și în consecință menține măsura arestării preventive pentru fiecare dintre inculpați. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare în ceea ce privește cererile și excepțiile formulate de inculpați (…) și în 48 de ore de la comunicare în ceea ce privește măsurile preventive. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 10.03.2015”, se arată în soluția instanței.
    Chivu și Tache sunt judecați pentru o faptă comisă în seara zilei de 22.07.2014, victima lor fiind Costel Cucută, fost ofițer MApN. În rechizitoriu se arată că au lovit victima în mod repetat și cu o forță deosebită, cu pumnii și picioarele, în zona capului și a abdomenului, provocându-i acesteia multiple leziuni, care pe data de 31.07.2014 au condus la deces.
    Altercația a avut loc în curtea casei lui Chivu, victima ajungând aici în urma unui telefon primit de la Tache. După ce a fost bătut, Cucută ar fi fost stropit cu apă de fiul lui Chivu și și-ar fi revenit. Între timp, victima și-a sunat soția, căreia i-a povestit ce a pățit. Apoi, Cucută a fost scos la poartă, de unde a fost luat de soția și fiica sa și dus acasă. În rechizitoriu se mai arată că inculpații au avut o atitudine nesinceră. Inițial au spus că nu erau acasă la data și ora agresiunii, ci la vie. Ulterior, Tache a recunoscut și a susținut că cel care l-a lovit pe Cucută a fost Chivu. Între timp s-a mai răzgândit și Chivu, care nu a mai negat în totalitate că l-a agresat pe Cucută. A spus că i-a dat o palmă și că nu l-a lovit și cu picioarele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?