Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Noi controale ale autorităților, în Vrancea: 115 societăți comerciale verificate, amenzi în valoare totală de 5000 lei, în ultimele 24 de ore

Peste 1000 de persoane și 115 societăți comerciale au fost verificate în ultimele 24 de ore, în cadrul activităților de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu coronavirus desfășurate în județul Vrancea.

Polițiștii vrânceni, alături de jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2 au continuat acțiunile de informare, prevenire și verificare a respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, aproximativ 260 de polițiști, jandarmi împreună cu polițiștii locali care acționează în context sub coordonarea IPJ Vrancea, au desfășurat 13 acţiuni punctuale, (dintre care 10 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea Vrancea şi 1 cu Poliția Locală ), pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost verificate 1006 persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, la deplasare doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, iar dintre acestea, 460 au fost persoane verificate în cadrul acţiunilor punctuale.

În cadrul activităţilor au fost verificate 48 de mijloace de transport persoane.

De asemenea, un număr de 120 de locații au fost verificate, iar în cadrul acestora, 115 societăți comerciale. Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, numărul de persoane, programul de lucru, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au aplicat 80 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5000 de lei, după cum urmează:

-67 de sancţiuni, în valoare de 4000 lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-13 sancţiuni, în valoare de 1000 lei, persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

Acțiunile desfășurate zilnic de polițiști şi de reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, continuă, în special în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi cu privire la mijloacele de transport persoane.

COMUNICAT IPJ Vrancea, 5 ianuarie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?