Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Astăzi începe vaccinarea anti Covid în Vrancea. Sunt disponibile 975 de vaccinuri pentru cadrele medicale

În Vrancea începe astăzi campania de vaccinare împotriva coronavirusului. Conform reprezentanților Prefecturii, săptămâna trecută, pe 30 decembrie, „au fost efectuate primele programări privind vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru persoanele ce se încadrează în prima etapă. Astfel, „în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se planifică în etapa I personalul din domeniile sănătate şi servicii sociale. Urmează să se activeze accesul în aplicaţie şi pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale şi grupa a III-a – populaţia generală)”, mai arată sursa citată.

Reprezentanții Prefecturii Vrancea au precizat că în prima etapă, va fi un lot de 975 de vaccinuri”, iar „vaccinarea va fi organizată si planificată astfel încât tot lotul să fie utilizat în 3 zile și se va realiza în unitățile spitalicești din Vrancea.

Etapa a II-a include populația cu grad de risc și personalul care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Aceasta se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie, după caz. La nivelul județului Vrancea au fost stabilite 12 centre de vaccinare care sunt în curs de amenajare și autorizare. Etapa a III-a etapă include populația generală. Aceasta se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare, medicină de familie, după caz. Persoanele care se programează pentru vaccinare își creează un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. În momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată”, mai precizează sursa citată.

La nivelul județului Vrancea au fost stabilite 12 centre de vaccinare care sunt în curs de amenajare și autorizare:

Dispensarul Zona Sud Focșani

Cercul militar Focșani (Casa Armatei)

Corp administrativ Liceul nr.4 Focșani (fosta cantină)

Sala sport Școala nr.9 Focșani

Sala de sport a orașului Adjud

Centrul de cronici Panciu

Sala de sport a orașului Odobești

Spitalul N. N. Saveanu Vidra

Cămin cultural Tâmboiești

Sala de sport a comunei Dumitrești

Sala sport Școala Râmniceni

Sala de sport Școala Gimnazială Suraia.

„Începând de luni, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel naţional, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale. Pentru buna desfăşurare a procesului de vaccinare, în cursul acestei zile începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ. Conform instrucţiunilor, direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate şi îl transmit, până în ora 13,00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparţin”, se arată într-un comunicat transmis, duminică, de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Sursa foto: universul.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?