Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Ședință extraordinară, mâine, pentru alegerea viceprimarilor Focșaniului

Liberalii nu renunță la alegerea viceprimarilor municipiului Focșani până la sfârșitul acestui an. Marți, 22 decembrie, a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local Focșani unde primele două proiecte de hotărâre sunt dedicate alegerii celor doi viceprimari ai municipiului. Proiectele au fost inițiate de grupul consilierilor liberali. Rămâne de văzut dacă liberalii au ajuns la un acord cu USR. Cei de la USR au doi consilieri locali și cer un viceprimar în persoana Corinei Atanasiu. Liberalii au 10 consilieri locali, dar nu întrunesc majoritatea așa că sunt la mâna USR-istelor.

Un alt proiect de pe ordinea de zi se referă la aprobarea majorării capitalului social al societății de termoficare ENET, iar ultimul proiect vizează aprobarea tarifelor practicate și a prețurilor de pornire la licitație pentru închirierea bunurilor de la Administrația Piețelor.

Proiectele de hotărâre privind alegerea celor doi viceprimari au fost propuse pentru aprobare și la ședința ordinară de săptămâna trecută însă majoritatea consilierilor nu au fost de acord cu solicitarea celor de la PNL și proiectul nu a fost introdus pe ordinea de zi. Ar fi a treia oară când se încearcă alegerea viceprimarilor municipiului. Prima oară, proiectul de hotărâre a fost retras de primarul Cristi Misăilă pentru că la ședință nu erau prezenți toți consilierii locali.

Celelalte două proiecte care vor fi discutate marți nu au trecut de votul consilierilor la ultima ședință ordinară. Sunt proiecte importante pentru buna desfășurare a activității la cele două societății aflate în subordinea Consiliului Local. Majorarea capitalului social la ENET este o condiție necesară pentru ca societatea să funcționeze în parametri normali în această iarnă. Propunerea de majorare a fost respinsă la ultima ședință din cauza consilierilor PNL și USR care nu au fost de acord cu proiectul deși, culmea, banii pentru ENET erau alocați prin hotărâre de guvern de către Executivul PNL, la începutul acestei luni. Ori, fără acești bani, focșănenii riscă să rămână fără apă caldă și căldură în această iarnă. Ultimul proiect pe ordinea de zi a ședinței de marți vizează aprobarea tarifelor ce pot fi practicate de Administrație Piețelor în anul următor.

Sursa foto: Primăria Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?