Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Focșani. Consiliu Comunitar pentru prevenirea abuzului copiilor

Consilierii locali focșăneni vor aproba, mâine, noua componență a Consiliului Comunitar Consultativ al municipiului, dar și Regulamentul de organizare și funcționare a acestuia. Consiliul Comunitar a fost constituit în 2018 și a avut un mandat de doi ani. Ulterior, Direcția de Asistență Socială a inițiat procedura pentru desemnarea membrilor în Consiliul Comunitar Consultativ, iar instituțiile au comunicat persoanele desemnate în vederea includerii în structura acestuia. Persoanele propuse sunt Claudia Codrescu, Rodica Copaci, Mihaela Dragomirică, Andrei Pruteanu, Marius Bolovan, Aurel Boțan și un consilier local care va fi ales prin vot secret de către Consiliul Local Focșani.

Consiliul Comunitar Consultativ este o structură care are ca obiectiv protecția și bunăstarea copiilor, prevenirea abuzului și separării copilului de părinți. Consiliul nu este subordonat autorităților locale, este o structură bazată pe voluntariat, nu se substituie serviciului local de asistență socială și asigură relații de colaborare între instituții „în vederea soluționării în mod constructiv a diverselor probleme analizate”.

Prin Regulament au fost stabilite atribuțiile Consiliului Comunitar, modul de funcționare al acestuia, relațiile dintre acesta și instituțiile publice, comunitate, autoritățile administrației publice locale precum și durata mandatului membrilor la doi ani. „Consiliul Comunitar Consultativ recomandă consiliului local/primarului/comisiei pentru protecția copilului luarea unor măsuri pentru soluționarea unor cazuri, fie acordarea unor servicii, fie luarea unor măsuri speciale de protecție”, se arată în Regulament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?