Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

FOTO! O familie din Homocea, rămasă doar cu o folie de plastic în loc de acoperiș, a fost ajutată de ACDB

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) continuă campania umanitară „Crăciunul copiilor din Lunca Siretului”, pornită la începutul lunii decembrie. Scopul acestei campanii inițiate în preajma Crăciunului este de a aduce mai multe zâmbete și bucurie copiilor care trăiesc în familiile defavorizate din Lunca Siretului Inferior, mai exact, în satele Pufești și Homocea.

De asemenea, această campanie se vrea a fi un ajutor pentru familiile nevoiașe din cele două sate, cu care să treacă mai ușor prin iarnă.
În fiecare an, pentru copiii care cresc în această zonă, „venirea iernii este un alt moment în care trebuie să îndure greutățile pe care le aduce anotimpul rece. Mai tot timpul flămânzi, cu haine rele și rupte, aproape desculți și cu ochii roșii de la fumul gros al sobelor în care ard deșeuri, acești copii fac parte din comunitățile rurale pe care ACDB a înțeles că trebuie să le sprijine, pentru a se dezvolta durabil și în armonie cu natura” anunțau, la începutul campaniei, activiștii ACDB.

Deși banii nu au fost încă strânși, ACDB a oferit un cadou nesperat, în aceste zile, membrilor familiei Roșu din Homocea. Aceștia trăiesc într-o căsuță săracacioasă, acoperită doar cu o folie de plastic, în loc de acoperiș, iar ploile reci din ultimele zile le-au făcut viața și mai grea.

„Plouă și va mai ploua și zilele următoare, iar familia Roșu de la Homocea avea doar o folie de plastic drept acoperiș! Când i-am găsit, stăteau cu multe oale și găleți să adune apa care curgea prin acoperișul casei!
Nu ne-am mai îndurat să așteptăm să finalizăm campania umanitară și ne-am apucat să refacem acoperișul bordeiului în care trăiesc acești copii împreună cu părinții lor”, a publicat pe facebook, sâmbătă, Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice

Se spune că binele e puțin, dar poate însemna totul. Nu e niciodată prea târziu pentru un gest, cât de mărunt, care poate aduce însă multă bucurie unor copii din familii sărace.

Pentru toți cei care vor să ajute, donând orice sumă de bani prin transfer bancar, datele asociației ACDB sunt următoarele:
Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice
CIF: RO15641623
IBAN: RO57 FNNB 0010 0202 3720 RO01

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?