Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Bărbatul din Reghiu, care și-a bătut unchiul cu parul, a fost arestat pentru tentativă la omor

Un bărbat din comuna Reghiu a fost arestat preventiv marţi, într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă la omor. Victima, unchiul său, a fost la un pas de moarte după o bătaie cruntă primită de la nepot. Fapta a fost comisă în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce cei doi se aflau la locuinţa unuia dintre ei. Fără să mai ştie de ce, întrucât era băut tare, nepotul şi-a luat unchiul la bătaie, lovindu-l inclusiv cu un par. După altercaţie, nepotul nici nu şi-a dat seama în ce stare este victima sa, lăsând-o pe aceasta să agonizeze în curte până în dimineaţa zilei de duminica, atunci când aceasta a fost găsită de o altă persoană care a şi cerut ajutor.

Inculpatul a fost reţinut luni, iar marţi a fost prezentat magistraţilor de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă şi a primit mandat pentru 30 de zile. Inculpatul nu neagă acuzaţiile, dar nici nu-şi aminteşte de ce şi-a bătut uncchiul atât de tare. Decizia instanţei nu este definitivă, inculpatul putând face contestaţie.

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea şi în baza articolului 226 Cod procedura penală, raportat la articolul 223 al.2 Cod procedura penală şi articolul 202 alin. 4 lit. e) Cod procedura penală, dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 10.11.2020 şi până la data de 09.12.2020 inclusiv, a inculpatului: D (…) M(…) , cercetat sub aspectul săvârşrii tentativei la infracţunea de omor, prev.de art.32 C.pen. raportat la art. 188 C.pen. cu aplicarea art. 199 alin. 1 C.pen. În temeiul art. 230 Cod procedura penala dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul D (…) M(…). Dispune încunoştinţarea unui membru al familiei ori a unei alte persoane desemnată de inculpat. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu astăzi, 10.11.2020, ora 11:15”, se arată în hotărârea instanţei de judecată.

Iniţial fapta nu a fost încadrată la tentativă la omor, încadrarea fiind schimbată ulterior avându-se în vedere şi concluziile medico-legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?