Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Proiect Erasmus+ de peste 20 000 de euro câștigat de Liceul Teoretic Odobești

Un nou proiect Erasmus +, în valoare de 23.740 euro, se va desfășura timp de 24 de luni la Liceul Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobești, după ce aplicația privind programul de schimb interșcolar a fost un succes. Responsabil de proiect este profesoara Alina Elena Galan, care a mai coordonat activități de acest gen. Din echipa proiectului mai fac parte Paul Galan, profesor de engleză, Florin Toader, informaticianul liceului, contabilul Violeta Gheorma, învățătoarea Crina Bebe, dar și profesoara Ema Dragomir.

Vor exista mobilități în Italia, Spania, Turcia și Lituania, iar 20 de elevi de la liceul odobeștean, alături de însoțitorii lor, vor avea șansa să intre în contact cu alți elevi din aceste țări, într-un schimb de experiență. “Our nature is our future” (Natura noastră e viitorul nostru) este titlul proiectului care își propune mai multe obiective, să ofere elevilor posibilitatea de a avea o educație calificată, îmbunătățirea metodelor de predare și un schimb de bune practici. Se urmărește crearea de cetățeni responsabili în ceea ce privește mediul, care vor folosi diferite formate și modalități de a ajunge la informații și acest lucru le va fi foarte util în viitor. Se vor identifica soluții pentru problemele de mediu, se va stimula dragostea elevillor pentru natură.

“Pentru început, vom începe să derulăm proiectul pe platforma e-Twinning care să ne sprijine activitatea online. Vom proiecta canalul de YouTube și pagina de facebook, vom pregăti colțurile Erasmus + ( un panou cu toate informațiile despre proiect) pentru a evidenția obiectivele, activitățile, rezumatul proiectului și partenerii proiectului. De asemenea, vom informa personalul liceului, părinții și comunitatea locală in legatură cu acest proiect și vom organiza concursul de logo „Natura noastră este viitorul nostru”, adresat tuturor elevilor Liceului Teoretic Odobești”, a declarat profesoara Alina Galan. Temele, atractive pentru elevi, vizează roboții ecologici, spațiile în aer liber mai frumoase cu materiale reciclate, jurnalul electronic “Erasmus planet”, prevenirea poluării.

Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestui material nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opinia autorului, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în acesta.

Profesor Ema Dragomir, Liceul Teoretic Odobești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?