Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Fotbal, Liga a III-a – Focșănenii amână meciul de sâmbătă!

  • În etapa a 8-a era programat, pentru 31 octombrie, jocul dintre Viitorul Ianca și CSM Focșani 2007

Covid-ul a făcut ravagii în lotul CSM Focșani 2007! Dacă pentru întâlnirea de sâmbăta trecută de pe Milcovul a putut fi încropită o formulă de echipă, pentru jocul programat în etapa a opta, o asemenea posibilitate este exclusă în condițiile în care la testul făcut în 27 octombrie, 18 componenți ai lotului au avut rezultat pozitiv! Conducerea echipei a solicitat Direcției de Sănătate Publică să constate această stare de fapt și să dea aviz negativ participării CSM 2007 la partida de campionat de sâmbătă, 31 octombrie, din deplasare, cu Viitorul Ianca. Și urmează să comunice un asemenea aviz Federației Române de Fotbal și să solicite amânarea jocului. Meciul restant din etapa a opta ar urma să se dispute până la finalul turului.

În ședința din 18 august, Comitetul Executiv al FR Fotbal a adoptat Principiile de desfășurare a competițiilor fotbalistice pentru sezonul 2020/2021 care prevăd că ”În situația în care unul sau mai mulți jucători sau oficiali ai unui club sunt testați pozitiv pentru COVID-19, meciul se va desfășura conform programării inițiale dacă sunt îndeplinite următoarele condiții: Clubul poate înscrie în raportul de arbitraj cel puțin 13 jucători (din care cel puțin un portar); Clubul poate prezenta cu cel puțin 6 ore înaintea orei de începere a jocului acordul DSP cu privire la faptul că echipa respectivă poate disputa jocul conform programării forului organizator. În cazul în care clubul în cauză nu poate îndeplini oricare dintre condițiile acestea, jocul nu se va mai disputa, urmând ca partida să fie reprogramată. Meciul va fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile. În situația în care la finalul primei faze a campionatului (sezonul regular pentru Liga 1 și Liga 2 și tur/retur pentru Liga 3), vor exista partide restante și nu va mai fi nicio dată disponibilă, cluburile din cauza cărora nu s-au putut disputa jocurile restante vor pierde meciurile respective cu 0-3!”.

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a modificat, în ședința din 28 octombrie, în beneficiul cluburilor, Protocolul medical în sensul în care se va menține ciclicitatea de 14 zile a testării pe perioada campionatului, dar ”persoanele pozitive SARS-CoV-2 nu mai trebuie retestate RT-PCR timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. Dacă retestarea totuşi se petrece, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepţia persoanelor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă”.

Formației focșănene nu-i rămâne decât să recupereze până la meciul din 7 noiembrie, cu Sporting Liești, jucătorii infectați, astfel încât să poată prezenta la joc o formulă competitivă. Dar și șansa de a fi sigură că după aceea va avea suficient de mulți jucători care să fi trecut prin Covid și nu mai trebuie resetați și cu care să joace la victorie în cele trei meciuri care i-ar mai rămâne de jucat până la finalul sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?