Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

În doar patru zile, peste 3700 de vrânceni legitimați și amenzi de peste 53.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid 19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul virus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În perioada 26 – 29 octombrie a.c., au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii SARS – COV2.

La activităţile de verificare au participat aproximativ 1100 de polițiști, jandarmi pompieri, polițiști locali și reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea.

Astfel, au fost verificate 538 de obiective de interes, precum şi 415 de mijloace de transport, dintre care 274 de mijloace de transport în comun, fiind legitimate peste 3700 de persoane.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate peste 450 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 53000 de lei, majoritatea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde această măsură este obligatorie, să respecte interdicția cu privire la organizarea de evenimente private și să nu se expună la riscuri.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent, la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Acțiunile în sistem integrat pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

COMUNICAT DE PRESĂ al IPJ Vrancwa, 30 octombrie 2020

foto: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?