Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Mera. Școala Gimnazială și grădinița din satul Vulcăneasa vor fi reabilitate și extinse

Primăria Mera a scos la licitație proiectul de investiție „Reabilitare și extindere Școală Gimnazială nr 1 și Grădiniță cu program normal nr. 1, Sat Vulcăneasa, Comuna Mera, județul Vrancea“. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 1,1 milioane lei.

În cadrul acestui proiect va fi realizat un corp nou de clădire, în care se vor amenaja grupurile sanitare pe sexe şi pentru profesori, corp de construcţie cu structura independentă de structura corpului principal, iar accesul se va realiza prin practicarea unui gol de uşă în peretele exterior, cu dimensiuni generale de 90 x 210 cm. De asemenea, va fi extins corpul în care funcţionează în prezent școala, prin realizarea unui hol de acces şi a unui spaţiu pentru grupurile sanitare, cu intervenţiile asupra unui perete exterior, constând în schimbarea poziţiei golurilor de ferestre şi uşi de acces. „Structura noului corp de clădire se va realiza independent de structura existentă, cu fundaţii în zona de cuplare, executate excentric cu rost de tasare şi seismic între cele două construcţii – consolidarea elementelor, subansamblurilor sau a ansamblului structural. Tâmplăria existentă din lemn nu asigura o etanșare corespunzătoare și se impun măsuri de schimbarea a acesteia. Înlocuirea pardoselii din parchet degradate, înlocuirea pardoselii din mozaic degradate, verificarea și refacerea instalației electrice conform normelor în vigoare, refacerea plafoanelor, a tencuielilor exterioare și interioare“, se arată în descrierea pe scurt a investiției.

Pe lista de investiții ce vor fi realizate în perioada următoare se mai află proiectele: Construire  Bază sportivă – valoare investiție -1.335.570 lei; Refacere șanțuri, podețe și trotuare betonate – valoare investiție – 426,670 lei; Modernizarea străzii Mănăstirii și Al. Ioan Cuza; Construire centru medical – valoare investiție – 3.763.900 lei; Construire pod din beton armat peste râul Milcov între satele Livada și Vulcăneasa – valoare investiție – 6.628.490 lei; Reabilitare și extindere școală primară nr 2 Mera– valoare investiție – 298.550 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?