Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Fotbal, Liga a III-a – Focșănenii, foarte aproape de victorie!

  • Oțelul Galați – CSM Focșani 2007 1-1(0-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Geantă – Juncănaru, Munteanu, Maftei, Mic – Negoiță, Vîlsan (73 Ilie), Preoteasa, Taciuc (64 Pădineanu), Gorovei (73 Manu) – Lemac (53 Jurj).

Oțelul Galați: Dinu – Ghiocel, Stoian, Sîrgi, Popescu – Dobre, Nica, Neagu, Cîrjan – Cireș, Răducan. Au mai jucat Matei, Gavrilă, Petrache, Sevastian.

CSM Focșani 2007 a fost foarte aproape să plece cu o a doua victorie în interval de mai puțin de două săptămâni de pe terenul Oțelului! Au ratat-o în minutul 90 când o erore individuală în apărare le-a făcut cadou gazdelor penalty-ul din care au egalat! Până atunci, oaspeții au arătat ca o formație care știe să se apere și să atace periculos. Inclusiv să marcheze unei defensive conduse de foarte experimentații Sârghi și Dan Popescu. Patida de sâmbătă, 3 octombrie, începută la ora 18:00, în runda a patra a Campionatului Ligii a III-a, seria a 2-a, s-a terminat la egalitate 1-1 (0-0). Ambele formații erau datoare în fața susținătorilor după un început de campionat sub așteptări și, ca urmare își propuseseră să joace la câștig. Gazdele au fost foarte aproape să deschidă scorul în primul minut, însă din marea lor ocazie nu a ieșit nimic. Tot ei nu au profitat de mingea câștigată în minutul 14 după ce, la recepția unei pase fiind, Juncănaru a alunecat, contra lor fiind oprită în ultimă instanță de Geantă. Șase minute mai târziu, același Juncănaru, liber la 14 metri.  putea să-și aducă echipa în avantaj dar a șutat slab. Oțelarii au avut încă o șansă de gol, nefinalizată, în minutul 36, la o inexactitate a defensivei focșănenilor, dar scorul pauzei a fost cel de la începutul meciului: 0-0!

Partea a doua a întâlnirii a debutat cu oaspeții la conducerea jocului. În minutul 47, Taciuc a fost faultat după ce, la 18 metri de poartă, a săltat mingea peste fundașul care-l marca iar din lovitura liberă primită de CSM 2007, Preoteasa a șutat puțin peste transversală. Rămași în atac, focșănenii au reușit câteva combinații spectaculoase. La capătul uneia dintre acestea Vîlsan l-a găsit liber la 18 metri pe Lemac iar vârful oaspeților a trimis pe jos, lângă stâlpul  din dreapta lui Dinu și s-a făcut 0-1. Oțelul a reacționat urcând liniile spre careul adversarilor și în minutul 50, după o lovitură liberă executată de Neagu, Sîrghi a reluat cu capul peste transversală. Apoi, ambii antrenori au mutat: Alin Chița l-a trimis în teren pe Jurj în locul lui Lemac, iar Petre Grigoraș i-a adus în atac pe experimentații Gavrilă și Matei. În profit a fost antrenorul Galațiului, pentru că a crescut forța de atac a echipei sale. În minutul 62, după o lovitură de colț Răducan a trimis cu capul pe lângă bară, iar la poarta cealaltă, peste un minut, Jurj, la 16 metri, cu spatele la careu, nu a pivotat la timp, a fost flancat de fundașii adverși, nu a găsit soluția șutului ori a unei pase pentru șut și a pierdut o bună ocazie de gol!

Presiunea gălățenilor în zona de apărare a focșănenilor a crescut, în minutul 75, Geantă a avut o intervenție salvatoare și a respins peste transversală mingea reluată cu capul de Răducan. În minutul 90, când părea că oaspeții au scăpat în câștigători, Juncănaru a comis o eroare de începător: a avut mingea și, sub presiune, în locul unei degajări a trimis spre mijlocul careului, a încercat să-și repare eroarea, dar, imprudent, a lovit piciorul lui Nica. A urmat lovitura de pedeapsă transformată impecabil de Matei. Meciul s-a terminat cu un, echitabil, 1-1. Oțelul a arătat mult mai bine decât în meciul de Cupă și arată că are mijloace fotbalistice cu care să se bată pentru promovare. CSM 2007 s-a apărat mult mai bine decât în meciul cu Dacia Unirea Brăila și, cu puțină șansă la finalizare, putea să mai înscrie și să câștige.

          Miercuri, 7 octombrie, de la ora 14:30, CSM Focșani va juca în deplasare, în Cupa României, cu Metalul Buzău iar sâmbătă, 10 octombrie, va întâlni în campionat pe Sportul Chiscani, pe stadionul Milcovul, de la ora 15:00.              

Rezultatele și marcatorii etapei

Dacia Unirea Brăila – CS Făurei 5-1 (3-0). Au marcat Patrick Petre, minutul 23, Batchabi, minutul 33, Lungu, minutul 38, Ioniță, minutul 62, Duțu, minutul 75, respectiv Banu, minutul 89.
Sporting Lieşti – CSM Bacău 2-0 (0-0). Au marcat Grigoraș, minutul 73, Iancu, minutul 83.
Sportul Chiscani – Viitorul Ianca  1-1 (1-0). Au marcat Ciocan, minutul 17, respectiv Necoară, minutul 68.
CSM Râmnicu Sărat – Avântul Valea Mărului 2-0 (1-0). Au marcat Mihalache, minutul 27, Roman, minutul 57.
SC Oţelul Galaţi – CSM Focşani (0-0). Au marcat Lemac, minutul 49, respectiv Matei, minutul 90.

          Foto: Gigi Căldare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?