Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

VIDEO și GALERIE FOTO: Bombă ecologică la Păunești! Se aude la Primăria PNL?

Islazul comunal de la Păunești s-a transformat într-o bombă ecologică din cauza gunoaielor depozitate ilegal în râpele din zonă. Oamenii din Păunești acuză că gunoaiele colectate din comună ajung în gropile amenajate ilegal în comuna condusă de primarul liberal Gheorghiță Popa. Astfel, chiar dacă se plătește taxa de salubritate, gunoiul este dus de oameni la câteva sute de metri de case, lângă islazul comunal sau într-un punct lângă vie. La fața locului găsești un peisaj dezolant dacă reușești să treci de haitele de căini care își păzesc teritoriul. Saci de plastic, gunoi menajer, cauciucuri, haine, saltele sunt aruncate în cele două râpe cu dispreț față de orice normă de securitate și siguranță sanitară. Pe alocuri sunt și urme de la utilajele grele folosite pentru arunca gunoaiele mai adânc în râpe, să le acopere cu pământ și să le ascundă de ochii oamenilor. În acest timp, animalele pasc pe islazul care poate deveni oricând un focar de infecție. Dezastrul de la Păunești nu este văzut însă de liberalii de la Prefectură sau Ministerul Mediului, preocupați mai mult de campania electorală și de urmărirea primarilor pesediști decât de problemele de mediu și sănătatea oamenilor din această localitate.

Mai mult, în urmă cu câteva zile, a fost filmat un tractor încărcat cu gunoaie colectate din sat care încerca să arunce resturile într-o astfel de rampă ilegală. Filmulețul postat de Vasilică Dinică arată tractorul cu remorca încărcată cu resturi de gunoi de grajd, cu saci de rafie plini de gunoaie. „Gheorghiță, să NU MAI ÎNGROPI GUNOAIELE CĂ ,,TE ÎNGROAPĂ” GARDA DE MEDIU!! Adună gunoaiele cât mai ai timp! Ai îmbolnăvit păsările, porcii și celelalte animale ale oamenilor din Păunești!”, a spus Vasilică Dinică în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Singura soluție pentru a rezolva problema gunoaielor este realizarea unei platforme ecologice de preluare și stație de reciclare a gunoaielor. Pe o asemenea platformă poate fi adus gunoiul adunat de la cetățeni, dar și de gospodarii din comună care au mijloace de transport, respectiv căruțe, tractoare, mașini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?