Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Handbal, Liga Națională: Urmează șase etape în șapte zile!

Turneul al doilea al campionatului va avea loc în perioada 4-11 octombrie, la Sfântu Gheorghe

Federația Română de Handbal a decis: al doilea turneu al campionatului Ligii Naționale va fi de șase runde, ale căror meciuri se vor disputa în șapte zile. Foarte probabil că turneul va fi tot la Sfântu Gheorghe, pentru că este foarte dificil să poată fi găsit un oraș fără echipă în Ligă și care să asigure două săli de joc omologate și condiții de cazare în regim de cantonament pentru 16 echipe. Locul turneului nu cred că generează reacții adverse de la echipe, însă densitatea meciurilor nu poate lăsa indiferent pe niciuna dintre competitoare!

Conducătorii handbalului românesc par deciși să facă un fel de cincinal în patru ani și jumătate! De ce șase etape în șapte zile? Cui folosește? Competitoarelor, în nici un caz! Intensitatea la care sunt jucate meciurile din campionat, toate cu mare miză, epuizează handbaliștii care, nerefăcuți după consumul de energie din partidele anterioare, nu mai pot da randamentul așteptat de la ei, se pot accidenta. Iar echipele, obosite, pot avea mari căderi în prestații și în rezultate.

Au fost evidente astfel de întâmplări în turneul de trei partide consecutive din perioada 15-17 septembrie. A pățit-o CSM Focșani 2007 care, după o evoluție senzațională cu cea mai bună formație a handbalului din România, Dinamo București, fără să fi avut timp de refacere completă, a dat a doua zi peste CSM București, o altă forță a Ligii Naționale, ceva mai puțin obosită totuși după meciul cu Reșița. Cât au mai avut rezerve de energie, focșănenii au fost egalii bucureștenilor, însă pe final, adversarii lor, mai proaspeți, i-au depășit net.

Ca să poată face față unui ritm de meciuri precum cel stabilit de FRH, echipele ar trebui să aibă loturi din care să alcătuiască două formule de joc de aceeași valoare, pe care să le ruleze și cu care să se bată pentru puncte. Nu prea este cazul! Dacă tot și-au propus să ignore realitățile din societatea – fie ea și supusă rigorilor anticovid – în care este permisă intrarea în restaurante, spre exemplu, conducătorii federației ar fi putut să mențină turnee de câte trei etape. Ori să dea drumul la campionatul cu etape săptămânale și cu meciuri fără spectatori! Cum un asemenea lucru nu se va întâmpla, echipelor nu le rămâne decât să aștepte să fie ferite de accidentări în turneul ce va începe la 4 octombrie. Iar până atunci să găsească formule magine prin care să-și fortifice jucătorii să reziste ritmului care le-a fost stabilit!

CSM Focșani 2007 va juca în al doilea turneu astfel: la 4 octombrie, cu CSU din Suceava; la 5 octombrie, cu HC Dobrogea Sud; la 7 octombrie, cu AHC Potaissa Turda; la 8 octombrie, cu Dunărea Călărași; 10 octombrie, cu CSM Vaslui; la 11 octombrie, cu Minaur Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?