Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

VIDEO și GALERIE FOTO: Prima ediție a festivalului „Classic for Teens 2020‟ s-a încheiat în ropote de aplauze

Timp de o săptămână, Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focşani a fost gazda unui proiect dedicat tinerilor interpreți de muzică clasică. „Classic for Teens 2020‟ este un proiect realizat cu cofinanțarea AFCN și inițiat de Asociaţia culturală ProPatria, prin care Focșaniul este pus pe harta culturală a Europei. Reprezentantul Asociației, Mioara Moraru, a arătat că este un proiect de mare încărcătură artistică dar și emoțională prin care sunt aduși la Focșani foarte mulți artiști consacrați care fac performanță în afara granițelor dar și multe nume cunoscute în domeniul muzicii clasice din România.

După o lungă perioadă în care Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia‟ din Focșani a „tânjit‟ după publicul său, sala a fost plină, iar artiștii care au performat pe scenă s-au „scăldat” în aplauzele oamenilor care au dus dorul unor astfel de evenimente. „Ne bucurăm că sunteți în număr mare și în această seară, dovadă că muzica clasică este iubită aici, la Focșani, și că într-adevăr sufletele noastre, ale focșănenilor, doresc astfel de muzică pentru a se putea hrăni, dar și pentru a evolua spiritual. Sperăm ca nu peste foarte multă vreme, cei care au participat la masterclass-urile organizate aici la Ateneu, în cadrul Festivalului «Classic for Teens», să ne poată încânta cu prestațiile lor în concerte aici, sau în altă parte, în lume‟, a spus actorul Sorin Fancu, prezentatorul evenimentului din ultima seară de festival.

Menirea proiectului Classic for Teens a fost aceea de a completa procesul educativ muzical desfășurat în Focșani, cu exemple de succes menite să deschidă noi orizonturi tinerilor muzicieni în devenire.  Evenimentul nu ar fi putut fi organizat fără sprijinul echipei de 25 de volunari implicați în acest proiect, coordonați de Ana Hornea. Evenimentul a fost realizat de Hubart Agency în colaborare cu Primăria Municipiului Focșani, Ateneul Popular „Mr. Gh.Pastia‟ din Focșani, Asociația culturală Propatria din Roma (Italia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?