Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO și GALERIE FOTO: Protest spontan al cadrelor medicale de la Spitalul Județean Focșani, blocat de PNL-iști

Un protest spontan al cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon‟ Focșani, care a avut loc ieri după-amiază în curtea unității medicale, a fost blocat de câțiva indivizi, recunoscuți ca fiind simpatizanții liberalilor. Cu jumătate de oră înainte de începerea grevei, indivizii respectivi și-au parcat mașinile în așa fel încât să împiedice desfășurarea evenimentului. „Este adevărat. Probabil, tocmai în ideea ca ai noști colegi să nu se poată întâlni și să fie cât mai comasați, și să nu poată respecta o anumită distanțare! Am primit și semnale cum că respectivii au fost deranjați de acțiunea colegilor mei care, revin, nu e una sindicală, de această dată‟, a declarat Claudiu Grosu, liderul SANITAS Vrancea.

Furioși, participanții la prostest i-au huiduit pe „spionii‟ liberalilor, spunându-le, pe bună dreptate, că dau dovadă de lipsă de bun simț. Iată doar câteva dintre acuzațiile protestatarilor: „Nesimțiților!‟, „Dați dovadă de «înțelepciune» supremă!‟, „Ditamai oamenii fără bun simț! Acasă cu voi!‟.

Însă nimeni și nimic nu i-a clintit din loc pe respectivii indivizi, însoțiți fiind de pedichiurista Alexandra Mazilu, cea care din luna mai a acestui an figurează pe lista celor cinci persoane angajate pe repede înainte în cadrul DSP Vrancea. Atunci, șefii liberali din DSP Vrancea au organizat un simulacru de selecție a dosarelor pentru angajarea a cinci persoane la compartimentul de evaluare și promovare a sănătății. În ciuda specificului acestui compartiment, niciuna dintre condițiile impuse de DSP pentru candidații la aceste cinci posturi nu făcea referire la vreo pregătire medicală! Era suficient să fii absolvent de liceu sau absolvent al oricărei facultăți pentru a fi angajat pe post. Oamenii reclamau că AlexandraMazilu, dar și o altă recentă PNL-istă, deși nu erau angajate și figurau doar ca  voluntare, făceau diverse activități pe care nu aveau dreptul să le facă, precum munca de secretariat, unde aveau acces la documentele interne ale DSP Vrancea. Însă nimic nu a contat pentru directorii PNL din DSP.

Un alt PNL-ist prezent la protest a fost Andrei Cristinel Negru, candidat liberal. „I-ați văzut?! Cei cu mașinile! Uitați-i acolo! Toți au băgat mașinile aici! Cine pot fi?! O întrebăm pe doamna manager, poate știe! A fost anunțată, știe ce se întâmplă aici‟, ne-a spus Petruța Cojocaru, infirmier pe Chirurgie Generală la Spitalul Județean de Urgență Focșani de patru ani.

De ce în Vrancea nu se poate?

Nepăsarea Guvernului liberal față de nevoile cadrelor medicale, care de luni bune se luptă cu pandemia de COVID-19, se reflectă în faptul că nici până în acest moment, cadrele medicale nu și-au primit nici sporul de pandemie, prevăzut în Legea salarizării încă din 2017, și nici voucherele de vacanță. „E un protest spontan, nu e o acțiune sindicală, e nemulțumirea colegilor noștri de foarte mult timp! Sunt multe lucruri care nu merg bine. Oamenii sunt furioși, au frustrările lor de foarte mult timp pentru că își riscă atât viața lor, cât și pe a familiilor lor, pentru că muncesc în niște condiții absolut grele. Ca să vă dați seama de gravitatea momentului, avem la nivel național 18 colegi doar din SANITAS  decedați care au luptat cu această boală gravă, oameni care au îngrijit pacienți, oameni care s-au dedicat și care, din păcate, la patul bolnavului, au pierdut lupta cu viața. Sunt peste 2.700 de oameni bolnavi, dintre colegii noștri, care au primit un ajutor din partea sindicatului, dar, din păcate, foarte mulți dintre ei au dezvoltat forme grave de boală, au dificultăți foarte mari în a reveni la spital pentru că încă nu sunt recuperați complet‟, explică Claudiu Grosu, liderul SANITAS Vrancea.

Conform liderului SANITAS Vrancea, sporul de pandemie este blocat de  Ministerul Sănătății, care „nu și-a asumat, într-un document, existența pandemiei în România‟. Claudiu Grosu a mai spus că sunt spitale în țară care, „prin conducerile sale, și-au asumat acordarea acestui drept legal și am arătat colegilor document, spre exemplu, de la Spitalul de Boli Infecțioase cu personalitate juridică de la Brașov. De asemenea, colegii noștri de la Buzău care lucrează direct cu Covid, au un spor de 85%, timp în care colegii de la Adjud, spitalul suport Covid, au un spor de 12% și la noi, în Spitalul Județean Focșani, colegii au un spor de 15%‟.

Managerul PNL-ist al Spitalului Județean, Codruța Neagu, împărțitoare de materiale electorale ale „ciumei galbene” și rudă a prefectului liberal, nu a catadicsit să iasă din birou pentru a afla dorințele cadrelor medicale. Sau poate nici nu era prezentă la serviciu, fiind implicată până peste cap în campania electorală a partidului care a scos-o din Păunești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?