Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

O școală postliceală sanitară din Focșani a ales să facă doar cursuri online; zvonuri neconfirmate la o școală și un colegiu din Focșani

O școală postliceală din Focșani a ales să meargă pe scenariul roșu; este vorba despre Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila‟ Focșani. Decizia ca unitatea de învățământ să intre în scenariul 3 aparține elevilor acesteia, care, în mare parte, lucrează în sistemul medical și nu doresc să se expună reciproc riscului infectării cu noul virus. Informația ne-a fost confirmată și de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea care au trimis și un comunicat de presă în acest sens.

Potrivit unor informații neoficiale, ar fi fost depistate cazuri de Covid într-o școală și într-un colegiu din Focșani. Contactați de reporterii noștri, directorii celor două unități de învățământ au declarat că sunt doar zvonuri, și că niciunul dintre elevii care au venit în această săptămână la școală, nu a fost depistat pozitiv la infecția cu COVID-19.

La nivelul județului Vrancea, situația se prezintă astfel: 372 de unități de învățământ în Scenariul 1; 79 de unități de învăîțământ în Scenariul 2; 1 unitate de învățământ în Scenariul 3. Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Data de referință pentru aceste informații este 17 septembrie, ora 12.00.  Începând de astăzi, Ministerul Educației și Cercetării și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea vor transmite zilnic informările privind situația unităților de învățământ din țară‟, se arată în comunicatul de presă al ISJ Vrancea.

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?