Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

GALERIE FOTO: Nicolae Țandără, primarul potrivit pentru comuna Gura Caliței

Nicolae Țandără este candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al comunei Gura Caliței. Social democratul are experiență în administrația publică din perioada în care a condus această comună vrânceană. În perioada cât a fost primar al comunei Gura Caliței, primarul Nicolae Țandără a realizat investiții pentru dezvoltarea infrastructurii și a pregătit proiecte cu fonduri guvernamentale și europene care trebuie implementate în următorii ani. În mandatul de primar al lui Nicolae Țandără a fost realizat podul de la Plopu, pod care asigură legătura între drumul județean 204 P și satul Plopu. Vechiul pod fusese distrus în totalitate în 2014 de inundații.

Împreună cu Consiliul Județeam a fost realizată modernizarea podului de la Cocoșari, peste Râmna. De asemenea, a fost realizată asfaltarea drumului comunal de la Poienile, cu o sumă de 197 mii euro, o investiție prin care s-a turnat asfalt pe 1,8 km, un drum cu lățime de patru metri și 3000 metri liniari de șanțuri dalate și 31 podețe. Tot în mandatul de primar al lui Țandără au fost realizate construcția remizei PSI, Bibliotecii, corpuri de la sediul Primăriei comunei. Mai mult, au fost inițiate diferite proiecte care trebuiau continuate în următorii ani de actualul primar, lucru care nu s-a întâmplat, acuză Nicolae Țandără.

Acesta a exemplificat cu proiectul referitor la asfaltarea ulițelor vicinale de la Heleșteu. „Din păcate, această investiție a fost realizată abia în 2018, la trei ani, deoarece banii pe care i-am lăsat în 2016 au dispărut, deși erau prevăzuți în proiectul de buget pe care l-am lăsat la primărie. De asemenea, în mandatul meu a fost semnat contractul de finanțare și de prestări servicii cu o societate din Buzău, pentru drumul comunal de la Rașca, de la km 0 la km 3,500, lucrare care prevedea inclusiv consolidarea drumului în punctele cu alunecări de teren. Lucrarea a fost începută în 2015, a continuat în 2016 iar ulterior, după expirarea autorizației de construcție, aceasta nu a mai fost emisă, cum ar fi fost corect, iar lucrarea a fost suspendată pe acel segment de drum, nu s-a mai făcut nimic”, a arătat Nicolae Țandără.

Acesta a acuzat și modul în care fost realizată investiția la alimentarea cu apă din satul Plopu. „În satul Plopu, în 2016 au fost prinși 50 mii lei pentru proiectul de alimentare cu apă. Însă ceea ce a făcut primarul liberal nu este ceea ce au nevoie cetățenii din satul Plopu și am avertizat asupra acestui lucru încă de acum trei ani. Oamenii folosesc apă în funcție de gusturile pe care le are un consilier local de la PNL din satul respectiv. Sunt câteva familii care folosesc apa, iar restul satului este în imposibilitate de a folosi apa din această investiție”, a explicat social democratul. Un alt proiect ratat era cel de un milion de euro fonduri europene prin care urmau să fie asfaltați 6,9 km de drumuri comunale, din care 3,7 km la Plopu și 3,2 km în satul Lacu Baban. Proiectul era aprobat în 2016 și mai trebuia depus doar un aviz de mediu, lucru care nu s-a întâmplat și nu a mai fost semnat contractul de finanțare.

Nicolae Țandără a acuzat că actuala conducere liberală a primăriei Gura Caliței a cheltuit sume mari de bani pe investiții care puteau fi realizate pe bani mai puțini. Țandără a acuzat că s-a preferat balastarea și pietruirea de drumuri deși era mai importantă realizarea șanțurilor de scurgere a apei. „Actuala conducere a primăriei a preferat pietruirea drumurilor, mai greu de verificat, deși era mai importantă construcția de șanțuri dalate, care să permită scurgerea apelor. Au făcut o magazie de 19 metri pătrați cu două miliarde de lei vechi. Au fost cheltuiți peste un milion de euro pentru 40 kilometri de drumuri pietruiți deși cu acești bani am fi putut să avem asfalt pe cel puțin 30%, dacă nu mai mult din căile de acces la nivelul comunei noastre. Preocuparea edilului o constituie persoana mea. consilierii locali liberali au încercat de două ori să mă excludă din Consiliul Local dar am câștigat cu hotărîre judecătorească definitivă. Am avut peste 40 de plângeri penale soluționate cu neînceperea urmăririi penale”, a precizat Nicolae Țandără.

Vă propun să fiți alături de noi, de echipa Partidului Social Democrat, pentru a realiza proiectele care vor dezvolta comunitatea noastră. Pentru mandatul 2020-2024, avem câteva proiecte în infrastructura locală care sunt foarte importante pentru comunitatea noastră. Vă așteptăm la vot pe 27 septembrie! Vă cer sprijinul și votul de încredere pentru președintele Marian Oprișan și echipa de consilieri PSD, vă cer sprijinul și votul de încredere pentru Consiliul local al comunei Gura Caliței. Doar împreună cu echipa social democrată, comuna Gura Caliței va continua să se dezvolte în următorii ani! Împreună vom pune în aplicare proiecte de investiții în infrastructură care ne vor face o viață mai ușoară!, a spus Nicolae Țandără.

Obiective și investiții pregătite de Nicolae Țandără pentru fiecare sat al comunei în perioada 2020-2024:

Gura Caliței

  • Canalizare
  • Sală de sport
  • Modernizare, consolidare și asfaltare drum coastă
  • Modernizare și asfaltare ulițe comunale Țigănari și Vârtejari
  • Continuarea proiectului privind amenajarea Centrului Civic pe toată raza satului Gura Caliței (șanțuri, trotuare și podețe de intrare în gospodării)

Lacul Baban

  • Continuare modernizare și asfaltare drum comunal 170 conform proiectului din 2016 până la islazul comunal din satul Lacul Baban
  • Consolidare și refacere cale de acces La Rică Bălan

Poienile

  • Alimentare cu apă
  • Continuarea asfaltării și modernizării drumului comunal din centrul satului și până la limita cu Poiana Cristei

Plopu

  • Modernizarea sistemului de alimentare cu apă
  • Modernizarea și asfaltarea drumului comunal din DJ 204P până la ultima casă din satul Plopu
  • Amenajare teren de sport

Dealu Lung și Cocoșari

  • Alimentare apă
  • Amenajare teren sport la Țiglina
  • Construire Cămin Cultural pentru Dealu Lung conform proiectului depus la CNI din 2015
  • Amenajare surse de apă pentru animale
  • Continuarea proiectului privind amenajarea de șanțuri dalate

Rașca

  • Continuarea investiției privind drumul comunal de la fostul Dispensar până la Fântâna lui Băjinaru privind consolidare, modernizare și asfaltare conform Proiectului semnat în 2015, început în 2016 și abandonat de administrația liberală

Groapa Tufei

  • Construcția unui pod peste râul Râmna și construcția de șanțuri dalate

Groapa Catrinei

  • Construcția de podețe și șanțuri dalate

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?