Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Şofer de la Judecătoria Panciu, arestat pentru trafic de influenţă după ce a primit MITĂ

Un bărbat din Panciu, angajat ca şofer la Judecătoria din oraş, a ajuns în arestul poliţiei după ce a primit bani de la o persoană căreia i-a promis că o va ajuta să se angajeze la o societate din cadrul Primăriei Panciu.

Bărbatul a fost prins în flagrant de poliţiştii de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea, iar după ce a fost audiat a fost reţinut. Ieri, el a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Pe numele său a fost emis mandat pentru 30 de zile, soluția putând fi atacată.

Flagrantul a fost organizat luni seara şi, potrivit unor surse, bărbatul nu recunoaşte comiterea faptei. „Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vrancea, împreună cu polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea – Poliţia oraşului Panciu, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au prins în flagrant, ieri, 14 septembrie a.c., în jurul orei 18.00, o persoană din oraşul Panciu, județul Vrancea, conducător auto în cadrul unei instituții publice locale, după ce a primit suma de 2.500 de lei de la o altă persoană, denunțător în cauză.

Suspectul i-a promis denunţătorului că îşi va exercita influenţa pe lângă persoane cu putere de decizie din cadrul unei societăți comerciale aflate în subordinea directă a Consiliului Local Panciu, cu scopul de a-i facilita angajarea pe un post de conducător auto în cadrul acestei societăţi. Faţă de suspect a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca, ulterior, să se aprecieze cu privire la oportunitatea dispunerii altor măsuri. Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive față de inculpat reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au transmis marți, poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorpuţie Vrancea prin intermediul unui comunicat de presă.

Bărbatul nu este la prima abatere. El a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar, pentru aceeaşi infracţiune, respectiv trafic de influenţă. Dosarul este înregistrat pe rolul Tribunalului Vrancea şi are termen luna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?