Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Baschet U 18: Focșănenii se pregătesc la Gheorgheni pentru turneul final de la Ploiești

Competiția va avea loc în perioada 17-20 august în Parcul Municipal

Federația Română de Baschet a stabilit, drept loc de disputare a turneelor finale ale campionatelor naționale, ediția 2019-2020, terenurile din Parcul Municipal Ploiești. Turneele vor începe la 7 septembrie, odată cu întrecerile juniorilor și junioarelor U 15 și ale echipelor U 20 și se vor încheia la 20 septembrie, odată cu terminarea întrecerilor juniorilor și junioarelor U 14 și ale echipelor U 18. Debutul în ultimul turneu al competiției va avea loc la 17 septembrie.

În Turneul final U 18 vor evolua și focșănenii de la CSM 2007 LPS, pregătiți de profesorii Petruț Mihai, antrenor principal, Florin Munteanu, antrenor secund, și Ștefan Munteanu, preparator fizic. Își vor disputa medaliile, alături de valoroșii baschetbaliști ai Focșaniului, juniorii U 18 de la ACS U-BT Cluj Napoca, CSS nr.4 București, CSU Sibiu, CS Agronomia București.

După o perioadă cu antrenamente făcute în sală și pe care și le-a dorit continuate în Crângul Petrești – variantă la care a renunțat – CSM 2007 LPS Focșani a continuat pregătirea într-un cantonament la Gheorgheni, unde a găsit un teren în aer liber și unde echipa se află până la sfârșitul acestei săptămâni. Iar de lunea viitoare echipa va fi în pregătire la Bacău, unde a găsit terenuri în aer liber cu dimensiunile și suprafața similară celor pe care vor juca în turneul de la Ploiești.

La echipă a revenit Theodor Crăciun, care optase pentru fotbal, dar care nu putea să nu fie alături de colegii săi, cu care a muncit pentru obținerea promovării în turneul final. Ceilalți jucători ce vor reprezenta Focșaniul la Turneul final al Campionatului Național U 18 sunt Denis Miron, căpitanul echipei, David Antonescu, Theodor Crăciun, Alexandru Bratosin, Alexandru Duță, Rareș Cristea, Dragoș Cristea, Cristian Bîra, Valeriu Dima, Andrei Brumaru, Alexandru Brumaru, Mario Balaban, Denis Nacu, Albert Miheci.

Baschetul focșănean juvenil este al performanțelor deosebite, care înseamnă nu doar calificări în turnee finale de campionat național, ci și medalii obținute, la practic, toate categoriile de vârstă. La viitorul Turneu final, profesorul Petruț Mihai și elevii săi își doresc să se înscrie într-o asemenea serie de rezultate și se pregătesc în consecință.

Rămâne să se adapteze cât mai bune la jocul pe terenurile în aer liber așa cum va fi în acest an, respectiv în Parcul Municipal Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?