Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Șefa Inspectoratului Școlar are mai multe atestate, cursuri și programe decât are Ion Ștefan grinzi la căsoaie; dar gramatică tot nu știe

De la 1 septembrie, profesoara de matematică Gabriela Daniela Marchitan, activistă PNL, va fi noua șefă a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, luându-i astfel locul lui Dorin Cristea, alt susținător al ciumei galbene, care a ținut cu dinții de scaun ca guma de talpă. Și fiindcă tot facem comparații, să vorbim despre CV-ul noii doamne „general”.

Ieri, presa națională a vuit după ce Adevărul a publicat imagini cu multiple greșeli din ceea ce ar fi trebuit să fie un Curriculum Vitae perfect. Vorbim totuși de o persoană care coordonează întreg învățământul la nivel județean, sunt așteptări mari. Profesoara de matematică, strângătoare de semnături pentru partidul de guvernământ, și-a retras ieri-după amiază CV-ul de pe site-ul ISJ, la linkul respectiv apărând o eroare. Documentul, de 7 pagini, a rămas până spre seară pe site-ul docplayer.ro. Și de acolo a fost însă șters.

Știm, errare humanun est, ca să cităm pe jumătate strămoșii latini, însă greșeala nu e permisă celor care coordonează, din posturi de conducere, educația la nivelul unui județ. Nu e permisă celor care sunt „Presedinte a Comisiei judetene de examen privind organizarea si desfasurarea examenului national de difinitivare in invatamant conform deciziei nr.1301/330.09.2016”. Președinte a Comisiei, doamnă? Examen de difinitivare, doamnă? Nu se cade, nu e frumos, nu e acceptabil când aveți așa multe funcții și, desigur, așa multe responsabilități, când coordonați politici și acțiuni privind cadrele didactice, când ați absolvit atâtea cursuri, programe, când aveți atâtea atestate că probabil nici nu vi le-ați amintit să le treceți în ditamai CV-ul, ca Ion Ștefan cu grinzile de la căsoaie. Da, da, știm, una ici, una colo, mai un arhitect zăpăcit, mai un impozit neplătit…

Am putea trece peste: „clase terminanale”, „coținut”, „cocurs”, „iteres”, „atele de studii”, „proiecul”, „incadrul”, „costituirea”, „fucției”… Mai mănâncă oamenii litere, se mai grăbesc… Dar dăm din nou peste: „Colegiul de disciplină a ISJ” și știm că vorbim despre un colegiu al ISJ, nu despre o disciplină a ISJ; „președinte a Concursului de selecție”, iar elevii de gimnaziu v-ar putea corecta spunându-vă că un președinte poate fi doar „al”, e „a” când e președintă.

Așa predați și elevilor de la liceele din Focșani? Nu de alta, dar, pe lângă Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, ați fost detașată, conform CV-ului dumneavoastră, la Colegiul Național Cuza și la Liceul de Artă „Ghe. Tattarescu”. Exact! „Ghe. Tattarescu”, nu „G. Tăttărescu”, cum ați scris.

Poate dacă, printre zecile de poze prin care ilustrați implicarea dumneavoastră totală în răspândirea ciumei galbene, ați posta pe pagina de facebook și o fotografie din care să reiasă că citiți o carte de gramatică a limbii române, ar fi un mare câștig și pentru propria imagine și pentru exemplul pe care l-ați da colegilor și elevilor. Dar nu are rost, nu? Când în partidul dumneavoastră aveți ca deputat o tută politică, iar printre candidați la funcția de primar se numără unul care a picat Bac-ul la 42 de ani cu nota 3, nu aveți standarde prea înalte, nu-i așa?

Erorile din CV-ul doamnei „general” pot fi văzute în toată splendoarea mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?