Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Liberalii au dat target pe facebook pentru directorii deconcentratelor; masca și distanțarea socială mai au de așteptat

Întrunirile politice ale liberalilor nu respectă regulile de protecție individuală, iar despre purtatul măștilor de protecție se pare că nu au auzit. În acest timp, guvernul liberal cere românilor să poarte măști de protecție în spațiile aglomerate, la nunți și botezuri. Ba chiar îi sancționează cu amenzi pe cei care nu respectă aceste obligații. În schimb, la sfârșitul săptămânii trecute, șefii de la PNL Vrancea i-au convocat la întâlniri pe directorii deconcentratelor și activiștii de partid la un resort din Vrancea. Imaginile arată că doar câteva persoane țineau masca sub nas, ceilalți erau probabil viteji care spun că virusul nu îi atinge. Scopul întâlnirilor a fost de a le stabili ținte pe facebook. Conform surselor noastre, minim 10 prieteni pe facebook trebuie să aibă ramă cu candidații liberali la Primăria Focșani și la Consiliul Județean.

Astfel, Hotărârile de Guvern referitoare la măsurile de prevenire care trebuie respectate în perioada stării de alertă sunt foarte clare, cu sancțiuni pentru cei care nu le respectă. „Se interzice participarea la evenimente private în spații deschise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 50 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică”, se arată în hotărârile de guvern referitoare la măsurile dispuse în perioada stării de alertă. Sancțiunile care pot fi aplicate persoanelor care nu respectă aceste reguli sunt de minim 500 lei.

Liberalii au făcut o regulă din a încălca dispozițiile propriului guvern. Se strâng cu zecile și se fotografiază umăr la umăr, postând apoi pozele pe rețelele de socializare. Până la urmă, nici n-au de ce să se teamă de vreme ce înșiși directorii de instituții participă la aceste manifestări electorale în afara campaniei electorale. Împart materiale de propagandă, dau mâna cu cetățenii, nepăsându-le de nicio regulă. Între timp, cetățenii simpli sunt controlați și amendați zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?