Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Primarul Cristi Misăilă s-a întâlnit cu Johan Kamermmaier, CEO Artifex

Proiectele de dezvoltare ale municipiului Focșani au fost discutate de primarul Cristi Misăilă la întâlnirea cu Johan Kamermmaier, CEO Artifex, una dintre cele mai mari companii din industria textilă din Vrancea. Primarul a prezentat proiectele pe care le implementează municipalitatea la acest moment, prin care dorește realizarea unei infrastructuri mai bune, asigurarea unor condiții de viață care să îi atragă acasă pe tinerii plecați la studii sau la muncă în străinătate. Johan Kamermmaier a fost încântat de proiectele legate de transformarea Focșaniului într-un oraș verde cu piste de bicictelă, bike sharing și autobuze electrice. Astfel de soluții pot avea ca efect transformarea orașului nostru într-unul mult mai atractiv pentru tineri, cei care merg să studieze în centrele universitare și nu mai revin acasă, dar și pentru cei care sunt plecați în străinătate la muncă. M-am bucurat să descopăr mult optimism, multe tehnologii noi și multă inovație în cadrul companiei Artifex, una dintre cele mai mari companii din industria textilă din Vrancea, a spus primarul Cristi Misăilă. Ulterior, edilul a vizitat compania Preladys Brand SRL care operează tot în industria textilă.

Proiectul „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani, în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale” are o valoare de peste 16 milioane euro. Proiectul prevede înființarea de sensuri giratorii la intrarea în Focșani dinspre Golești și la intersecția șoselei de centură cu strada Revoluției, la fostul Praktiker. La acest moment investiția se află la stadiului achiziției publice și, dacă nu vor interveni contestații, lucrările ar urma să fie demarate în primăvara anului viitor. Complementare acestui proiect sunt alte investiții pentru semafoare inteligente folosite la fluidizarea traficului, sistem de management al traficului sau realizarea de piste pentru bicicliști. De asemenea, municipalitatea focșăneană vrea să dezvolte transportul public prin achiziția a 35 autobuze electrice.

De remarcat că sunt proiecte care nu au fost votate de consilierii liberali din Consiliul Local Focșani. Anul trecut, la momentul prezentării în Consiliul Local, unul dintre aleși spunea chiar că nu este nevoie de piste de biciclete, că oricum sunt puțini bicicliști în Focșani. În cele din urmă, proiectele finanțate din fonduri europene au trecut cu sprijinul majorității PSD-ALDE din Consiliul Local Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?