Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Primăria Adjud reabilitează Corpul A al Colegiului Național „Emil Botta”

Primăria municipiului Adjud a scos la licitație proiectul de investiții ,,Lucrări de intervenție pentru creșterea performanței energetice clădire Liceul Emil Botta, Corp A, Municipiul Adjud, judetul Vrancea“. Scopul contractului de lucrări este de a reabilita clădirea prin măsuri de intervenție eficiente și de a implementa soluții de creștere a performanțelor energetice ale acesteia cât și soluții de producere a energiei prin utilizarea de surse regenerabile. Pentru construcția mentionată este necesară executarea lucrărilor de intervenție pentru reabilitare termică și creșterea performanțelor energetice a clădirii, respectiv lucrări de realizare a termosistemului la fațade și la acoperiș (anvelopa clădirii) și realizarea de lucrări de reabilitare a instalațiilor interioare. Valoarea totală estimată este de 1714091.08 lei.

La sfârșitul anului trecut a fost lansat proiectul „Lucrări de intervenţie pentru creşterea performanţei energetice clădire Liceul Emil Botta, Corp A, Municipiul Adjud, Judeţul Vrancea“. Proiectul a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructuri publice, inclusiv în clădiri publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B – Clădiri publice. Perioada de implementare a proiectului este de 63 luni, respectiv între data 01.04.2016 și data 30.06.2021. Valoarea totală a proiectului este de: 2.580.577,63 lei.

Obiectivul general al proiectului este de a reabilita clădirea publică ce găzduieşte Colegiul Naţional „Emil Botta” din Municipiul Adjud prin toate măsurile de intervenție posibile și eficiente și de a implementa atât soluții de creștere a performanțelor energetice ale acesteia cât și soluții de producere a energiei prin utilizarea de surse regenerabile.

Rezultate estimate: scăderea consumului anual de energie primară; scăderea consumului anual de energie finală (din surse neregenerabile); scăderea consumului anual specific de energie primară (din surse neregenerabile); scăderea consumului anual de energie primară din surse regenerabile; reducerea costurilor de funcționare a clădirii; scăderea nivelului anual specific al gazelor cu efect de seră; îmbunătățirea stării de sănătate a populației, ca urmare a diminuării semnificative a poluării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?