Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Primăria Focșani: S-a transformat Ziarul de Vrancea în culegere de nuvele SF?

S-a transformat Ziarul de Vrancea în culegere de nuvele SF?

Noi credem că da, pentru că atunci când vine vorba despre activitatea Primăriei Municipiului Focșani, relatările Ziarului de Vrancea sunt despre o altă planetă! Sloganul ”Îți spun ce alții îți ascund!” s-a transformat, de la alegerile europarlamentare din 2019, în ”Îți spun ce un anumit partid comandă” sau, mai nou, în ”Îți spunem ce își închipuie unii!” Nu mai devreme de joi, 18 iunie 2020, a fost publicat de către scriitorii SF de la Ziarul de Vrancea un articol în care se sugerează faptul că Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) ar fi acceptat plata unor lucrări derulate în Municipiul Focșani în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală după ce o persoană fizică autorizată a câștigat câteva contracte de dirigenție de șantier.

Este vorba despre Adrian Vasile Țernă – care se pare că este soțul actualei doamne director interimar a Inspectoratului Județean în Construcții Vrancea. Pe această cale mulțumim Ziarului de Vrancea că ne-a informat în legătură cu relația de rudenie dintre dirigintele de șantier Adrian Vasile Țernă și directorul Inspectoratului Județean în Construcții Vrancea – Daniela Țernă! Avem convingerea că în acest caz toate lucrările publice care vor fi monitorizate și avizate de către Adrian Vasile Țernă vor respecta 110% standardele de calitate prevăzute în contractele de execuție derulate de Primăria Focșani și pe care domnia sa le are în responsabilitate. Această relație de rudenie pare să fie singura realitate din articolul la care facem referire căci, plecând de la această realitate, semnatarul articolului brodează, mai apoi, câteva pagini SF (scenarii și fabulații n.n.) în care sugerează nici mai mult, nici mai puțin că Primăria Municipiului Focșani ar fi făcut trafic de influență și ar fi cumpărat serviciile acestui domn diriginte de șantier pentru ca instituția să primească o finanțare la care are dreptul legal…

Sunt acuzații grave și, pe această cale, Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă se pune la dispoziția organelor de cercetare și solicită Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea să se autosesizeze pentru a verifica cele sugerate în ”articolul” de presă la care facem referire. Revenind la talentul de scriitori de SF al unora dintre ziariștii de la Ziarul de Vrancea, pare că aceștia funcționează după o paradigmă interesantă – au o convingere personală (în cazul de față imaginară n.n.) pe care o transformă în teorie și, ulterior, brodează pe marginea ei pentru a demonstra că este reală! În cazul de față SF-istul de serviciu vrea să demonstreze existența unui “blat” între PSD Vrancea și PNL Vrancea.

Este ceea ce tot încearcă de ceva timp să demonstreze semnatarul articolului care a avut, zilele trecute, pe social media o dispută cu mai mulți liberali pe această temă pe care îi acuză că au făcut blat cu PSD. Acum, același ziarist acuză Primăria Focșani de “blat” cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Este evident că acestea sunt doar scenarii și fabulații ale Ziarului de Vrancea menite să susțină o teorie pe care unii o visează noaptea și o detaliază pe zeci de pagini reluând povești de la facerea lumii și până la lansarea în spațiu a lui Space X, naveta lui Elon Musk. Este o teorie atât de obscură încât nici nu ne obosim să o combatem, dar poate că talentul de scriitor SF al domnului în cauză este prea mare pentru un ziar cu o audiență ca cea a Ziarului de Vrancea. Poate ar trebui să încerce la ”Atelier de scrieri SF” unde se caută ”alieni talentați pe care să-i conectăm la două surse de mare capacitate”.

Prima sursă ar fi cea de scenarii provinciale, iar a doua sursă ar fi cea de fabulații. Spor la scris! Acesta este un pamflet, căci Drept la Replică la nuvele SF nu putem da….nu ar fi deontologic și știm cât de mult respectă noțiunea de deontologie Ziarul de Vrancea!

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?