Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Managerii instituțiilor de cultură din Focșani au trecut de evaluarea anuală

Managerii Maria Murgoci și Sorin Francu au trecut fără probleme de evaluarea anuală a modului în care au condus, în 2019, cele două instituții de cultură, Ansamblul Folcloric Profesionist „Țara Vrancei”, respectiv Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” din Focşani. Primăria Focșani a anunțat că Maria Murgoci a obținut nota finală 9,92 iar directorul Sorin Francu nota 9,83. Evaluarea a cuprins atât o probă scrisă dar și un interviu în care a fost susținut raportul de activitate.

Managerul Maria Murgoci a arătat, în raportul de evaluare, că proiectele pentru acest an ale Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei” cuprind definitivarea proiectului Cântecele Neamului”, care cuprinde înregistrările materialului muzical închinat eroilor neamului, respectiv filmări la Mausoleele Mărășești, Mărăști, Soveja, Focșani dar și realizarea unui album foto aniversar, cu imagini din cei 25 ani de activitate. Fiind an aniversar pentru instituția noastră, în anul 2020 vom realiza un Album cu fotografii – ȚARA VRANCEI – 25, care să includă momente importante realizate pe drumul nostru artistic, cu povești din cei 25 de ani de activitate. Un loc important vor ocupa secvențele din turneele noastre de peste hotare însoțite de scrisorile de mulțumire și un DVD cu imagini. Materialele adunate de-a lungul timpului, partiturile muzicale, textele cântecelor populare, selectate și pregătite în anul 2019 vor face subiectul unei culegeri cu 100 de cântece din ȚARA VRANCEI. Aceasta va fi definitivată și editată în anul 2020, lansată în cadrul spectacolului nostru aniversar și va rămâne document pentru generațiile viitoare. Pentru a nu se pierde nimic din zestrea folclorică pe care ne-am adunat-o în decursul celor 25 de ani cu multă dăruire și perseverență , ne propunem noi înregistrări muzical – coregrafice, se arată în raportul de evaluare anuală a managerului Maria Murgoci.

În ceea ce privește activitatea desfășurată la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” din Focşani, raportul de evaluare arată că aproape 30 mii de spectatori au participat la proiectele culturale proprii ale instituției. Teatrul a beneficiat de subvențiile de la bugetul local dar și de venituri proprii, din care s-au finanţat cheltuieli de personal şi cheltuieli materiale. Totalul veniturilor proprii realizate din vânzarea biletelor la Teatrul a fost, anul trecut, de 133 mii lei iar veniturile proprii obținute din închirierea sălii este depășesc 67 mii lei. Directorul Teatrului atrage atenția și asupra problemelor cu care se confruntă, printre care reclamă personalul artistic și tehnic de scenă insuficient pentru un teatru de repertoriu, diminuarea interesului publicului faţă de actul cultural teatral dar și birocratizarea uneori excesivă, impusă de reglementările în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?