Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Antologie despre scriitorii vrânceni


Cel mai nou volum al scriitorului Culiță Ioan Ușurelu, în calitate de coordonator, „Vrancea literară – Antologia scriitorilor vrânceni”, a văzut lumina tiparului, fiind publicat de Editura Salonul Literar – 2016.
Culiță Ioan Ușurelu trece în revistă mai mulți scriitori vrânceni sau din alte județe, dar care au activat în Vrancea, unii dintre ei dispăruți de printre noi. Printre cei prezentați în carte se numără medicul Dănuț Ceamburu de la Serviciul de Ambulanță, dar în calitate de poet, fostul  director al Direcției de Muncă Vrancea George Costin, scriitor și actor, directoarea Bibliotecii Județene Teodora Fîntînaru sau Ion Lazăr din Tulnici, dar și regretații Valeriu D. Cotea, Mircea Dinutz, Cornel Fotea, Gabriel Funica, Florin Muscalu, Traian Olteanu, Dumitru Pricop, Aurel Stanciu Milcovin sau Oana-Diana Renea. Aceștia sunt însă doar câțiva dintre scriitorii vrânceni prezentați în vloum, lista fiind lungă.
„«Vrancea literară» nu este doar o expresie frumoasă și atât. Are acoperire în fapte, desigur, pentru că pe acest teritoriu plin de legende există o mișcare literară efervescentă, știindu-se că peste 80 de scriitori se manifestă, prin talentul lor, în diferite specii literare, că avem cel puțin trei-patru reviste literare importante, în care găsim permanent noutăți atât în creație, cât și în critica și istoria literară. Sigur că au mai fost încercări de a strânge într-un volum pe cei care scriu în Vrancea… Unele chiar bune, dacă n-ar fi intervenit prea des subiectivitatea celor care le-au alcătuit. De menționat, pentru obiectivitate și documentație, este doar dicționarul «Constelații literare vrâncene», volumele I și II, scris de Petre Abeaboeru”, scrie autorul… în loc de prefață.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?