Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Salubritatea are doar 5 salariaţi


Primăria din Panciu ar putea apela la deținuții din Penitenciarul Focșani după ce Serviciul public de salubrizare din Panciu a rămas doar cu 5 salariați. Foștii angajați de la Salubritate fie au fost disponibilizați, ca urmare a reorganizării activității, precum și a lipsei fondurilor cu care s-a confruntat administrația locală, fie au renunțat la posturi, alegând să-și caute de lucru în altă parte. Dacă, la începutul anului trecut, în organigrama Salubrității se regăseau nu mai puțin de 40 de salariați, aceasta numără, în prezent, doar 5 oameni care, teoretic, ar trebui să asigure curățenia în tot orașul.
„Nu mai avem oameni, asta este realitatea! Angajații au plecat pentru că salariile lor  ajunseseră la  400 de lei. Cine să rămână pentru acești bani? Ce să facă cu ei? Dacă ar munci în agricultură, la vie, la legat, săpat sau alte activități de acest gen, ar câștiga dublu și le-ar fi asigurată și o masă pe zi!”, a declarat primarul Ion Petre.
Pentru ca aspectul edilitar să nu aibă de suferit, administrația locală a apelat la beneficiarii Legii 416/2001, privind venitul minim garantat dar, în condițiile aplicării modificărilor aduse actului normativ menționat prin Legea 276/2010, și numărul celor care primesc ajutor social s-ar putea diminua în perioada următoare. „Până acum, ne-am bazat pe 120 de oameni, dar nu se știe câți dintre ei vor mai rămâne după ce dosarele vor fi reevaluate”, a mai spus Ion Petre.
Edilul a precizat că, pentru a acoperi lipsa de personal în acest sector, administrația ar putea opta și pentru forța de muncă asigurată de deținuții din Penitenciarul Focșani. „Ne-am gândit să aducem 20 de deținuți care să ajute la curățenie, la vopsit borduri și văruit copaci sau la igienizarea albiei pârâului Hăulita. Trebuie să ne asigurăm că vom avea un oraș curat”, a concluzionat Ion Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?