Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Un vicepreședinte PNL, consilier al lui Orban, și-a angajat sora și nevasta la ministerul condus de Grindă

Libertatea dezvăluie, într-un articol publicat zilele trecute, că Virgil Guran, vicepreședinte PNL și consilier al premierului Ludovic Orban pe probleme de ordine publică, are două rude extrem de apropiate angajate în Ministerul Dezvoltării condus de Ion Ștefan.

Surse au declarat pentru Libertatea că este vorba de sora lui Virgil Guran, dar și de soția acestuia. “Un sfert dintre angajații Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei ( 255 de persoane – n.red.) vor fi disponibilizați sau urmează să dea examen pentru post ca să facă loc la «borcanul cu miere» pentru piloșii competenți și integri din partidul de guvernământ. «Nepotismul» de care vorbea domnul Orban este condamnabil doar la adversarul politic, pentru că altfel nu se explică cum Virgil Guran (consilierul premierului pentru ordine publică și siguranța cetățeanului și președinte al PNL Dâmbovița) și-a adus sora, pe Carmen Guran, și a angajat-o printr-un concurs … de împrejurări în Corpul de Control al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației”, este mesajul primit de Libertatea.

Sora lui Virgil Guran a declarat pentru Libertatea are „experiență și multe diplome”. Carmen Guran spune că s-a angajat la Ministerul Dezvoltării în februarie. Nu a dat concurs pe post. Sora vicepreședintelui PNL nu a dat concurs nici săptămâna trecută, când toți angajații din minister care au dorit să rămână pe post au fost chemați la examen. Întâmplător, a rămas fără contracandidat pe post. Cu atâtea absențe, examenul nu s-a mai ținut. Vicepreședintele PNL a declarat că sora sa merită pe deplin postul de la Dezvoltare.

Vicepreședintele PNL și consilierul lui Ludovic Orban a admis că și soția sa, Maria Guran, lucrează la minister. Chiar la cabinetul ministrului dezvoltării. “Soția mea este șefa de cabinet a ministrului. Deci nu este angajata Ministerului Dezvoltării, este angajata ministrului”, a spus Guran. Întrebat dacă nu cumva salariul soției sale e plătit tot de minister, liderul PNL a răspuns iritat: “Ba da, și care e problema?! Fiecare își poate lua pe cine vrea șef de cabinet. Nu este pe un post al ministerului.” Liderul PNL mai spune că soția a făcut un sacrificiu, pentru că a vrut să se dedice proiectului liberal.

Pe finalul dialogului cu reporterul Libertatea, liderul PNL a recunoscut că este prieten cu ministrul Ion Ștefan.

Ministrul Grindă nu a dorit să comenteze punctual pentru Libertatea angajarea rudelor prietenului său Virgil Guran, dar a recunoscut prietenia pe care o are cu acesta.

Articolul integral poate fi citit accesând linkul – https://bit.ly/37fMcd4

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?