Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Oferta educațională a Liceului Tehnologic „G.G. Longinescu” Focșani – învățământ gimnazial, liceal și profesional

Calificare profesională cerută pe piața muncii, specializări variate: Filologie-1 clasă, Coafor stilist-1 clasă, Frizer-Coafor-Manichiurist-Pedichiurist-2 clase, Tehnician designer mobilă și amenajări interioare-1 clasă

Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu” vine în întâmpinarea absolvenților clasei a IV-a și clasei a VIII-a, dar și a părinților care sunt în căutarea unei școli potrivite pentru copiii dumnealor, în vederea continuării studiilor. Astfel, instituția de învățământ din Focșani își prezintă oferta educațională pentru anul școlar 2020-2021, planul de școlarizare cuprinzând învățământul gimnazial, liceal și profesional. Cursuri dimineață, studiul limbii germane și al limbii engleze se numără printre avantajele de care vor beneficia elevii clasei a V-a, iar la cererea părinților se poate organiza și program after-school.

Învățământ liceal – 4 ani

Dacă dorești să îți dezvolți abilitățile de comunicare orală și scrisă în limba română și în două limbi de circulație internațională, engleză și franceză, să studiezi literatura universală, să înveți despre istoria culturii și a civilizațiilor și să îți stimulezi creativitatea și gândirea critică, alege pentru studiile liceale, Profilul umanist- Specializarea Filologie.

În cazul în care te atrage obținerea unei calificări cerute pe piața muncii, optează pentru specializările Coafor stilist și Tehnician designer mobilă și amenajări interioare, care îți pot oferi oportunitatea angajării după absolvirea clasei a XII-a, datorită certificatelor de competențe eliberate conform specializării urmate sau posibilitatea continuării studiilor universitare după liceu.

Domeniul Estetica și igiena corpului omenesc, specializarea Coafor stilist, este profil unic în județul nostru, un domeniu foarte căutat, care îți oferă șansa transformării pasiunii pentru aranjarea părului într-o carieră în harstyling.

Calificarea Tehnician designer mobilă și amenjări interioare asigură dobândirea deprinderilor și abilităților cu privire la proiectarea produselor de mobilă pe calculator. Designer de interior este o ramură a arhitecturii care pune accent pe crearea unui ambient ce îmbină principii estetice și dezvoltă gustul pentru frumos. Dacă este domeniul în care ți-ar plăcea să profesezi, specializarea Tehnician designer și amenajări interioare este pentru tine.

Învățământ profesional – 3 ani

Oferim pregătire calificată în domeniul Estetica și igiena corpului omenesc, specializare Frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, potrivită celor care doresc să profeseze în domeniul înfrumusețării. Această calificare amplă presupune dobândirea de competențe profesionale pentru toate cele 4 calificări și anume: Frizer, Coafor, Manichiurist, Pedichiurist, cu posibilitatea angajării în urma eliberării certificatelor de competențe.

Pentru practica de specialitate dispunem de un salon de înfrumusețare amenajat în incinta liceului, dotat cu cele necesare desfășurării practicii în condiții foarte bune, iar elevii sunt îndrumați de maiștri specializați în domeniu.

Elevii noști beneficiază de burse școlare, oportunitatea de a participa la proiecte naționale, iar profesorii se ocupă de pregătirea suplimentară pentru examenul de bacalaureat prin programul ROSE.

Dispunem de laboratoare de informatică, chimie și fizică, cabinet consiliere psihologică, bibliotecă și sală de lectură, bază sportivă și cabinet medical. Asigurăm profesionalism în domeniul educației și performanțe școlare.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la nr. de telefon: 0237/223074

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?