Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Bunuri furate dintr-un imobil de la Odobești, hoții identificați, reținuți și arestați

Doi bărbați din Odobeşti, unul de 30 de ani și celălalt de 21 de ani, au fost arestaţi în week-end, într-un dosar în care se fac cercetări pentru furt calificat. Măsura arestării preventive a fost dispusă sâmbătă seara de magistraţii Judecătoriei Focşani. În cazul unuia dintre ei aceasta a intrat în vigoare în data de 9 mai, iar în cazul celuilalt o zi mai târziu, respectiv în data de 10 mai, pentru că s-a sustras inițial cercetărilor, fiind identificat ceva mai târziu. 

Potrivit unor surse, în sarcina ambilor s-au reţinut mai multe fapte, inclusiv un furt dintr-o locuinţă din Odobeşti. Reţinerea lor s-a făcut după ce în cursul zilei de vineri, o femeie din Odobeşti a sesizat faptul că în aceeași zi, persoane necunoscute au pătruns fără drept în curtea unui imobil şi au sustras mai multe bunuri, printre care şi un rotopercutor şi o motocositoare. În urma sesizării, poliţiştii au început verificările şi i-au identificat pe principalii suspecţi în persoana celor doi bărbați. Unul dintre ei a fost prins imediat, iar celălalt ceva mai târziu. Bunurile sustrase au fost recuperate, iar bărbații au ajuns la audieri şi au fost reţinuţi. Sâmbătă ei au fost prezentaţi magistraţilor de la Judecătoria Focşani şi au primit mandate de arestare preventivă. Unul dintre ei este acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni, iar celălaltul de săvârşirea a două infracţiuni. 

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dispune arestarea preventivă a inculpaților T (…) A (…), cercetat în stare de reținere pentru infracțiunea de furt calificat (…) (3 acte materiale) pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 09.05.2020 când expiră reținerea și până la data de 07.06.2020, inclusiv. A (…) G (…) D(…), cercetat în stare de reținere pentru infracțiunea de furt calificat  (…) (2 acte materiale), pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.05.2020 când expiră reținerea , și până la data de 08.06.2020, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă (…). Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la propunțare”, se arată în hotărârea instanței de judecată. 

Ambii inculpați din acest dosar au mai avut probleme cu legea, unul dintre ei asemănătoare, iar celălalt și de altă natură. Unul dintre inculpați a fost arestat la finele anului 2018 și este judecat într-un dosar de ultraj, după ce a sărit cu toporul la polițiști, la o manifestare publică. În momentul în care a comis furturile pentru care a fost arestat acum, el era sub control judiciar în dosarul de ultraj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?