Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Îmbulzeală în incinta Spitalului Județean Focșani: cei peste o sută de noi angajați nu țin cont de distanța socială

Cozi fără respectarea distanței sociale, luni dimineață, în incinta Spitalului Județean de Urgență ,,Sf. Pantelimon” Focșani. Peste o sută de cadre medicale, care au fost declarate angajate pentru o perioadă de șase luni, s-au îmbulzit pentru a-și face controlul de protecția muncii la angajare. În condițiile în care ne aflăm în plină epidemie de coronavirus, iar numărul cazurilor de îmbolnăvire a ajuns luni, 27 aprilie 2020, la 11.399, la nivel național, măsurile privind distanțarea socială și celelalte prevederi din ordonanțele militare menite a combate epidemia de Covid-19 sunt ca și inexistente la Spitalul Județean de Urgență ,,Sf. Pantelimon” Focșani.

Deși vorbim de o instituție medicală care se află în linia întâi în lupta cu coronavirusul și care, mai nou, are și conducere militară pe motiv de rigurozitate, ordine și diciplină, noii angajați, asistenți și infirmieri, nu au respectat nici distanța de 1,5-2 metri dintre două persoane, iar mulți dintre ei, chiar dacă aveau mască de protecție, o țineau ,,la mișto”, sub nas sau sub bărbie. Asta ca să vorbim de cât de mult conștientizează personalul aspirant la o funcție în cadrul unui spital județean importanța protecției personale și distanțarea socială în lupta cu temutul coronavirus.

Pe de altă parte, nu poate să nu ne surprindă lipsa de implicare în acest caz a conducerii spitalului care ar fi trebuit să aibă personal, militar sau nu, care să vegheze ca noii angajați să respecte regulile generale de protecție și de distanțare socială.

În acest context nu putem să nu ne întrebăm: pe acești angajați ai Spitalului Județean, care nu respectă reguli minime de protecție, cine îi testează pentru Covoid-19 înainte de a ajunge la patul bolnavilor? Sau poate că întrebarea corectă este: aceste cadre medicale sunt testate de Covid-19 înainte de a intra pe secțiile Spitalului Județean de Urgență? Rămâne de văzut dacă vom primi vreun răspuns. Până atunci rămânem în memorie cu îmbulzeala unor oameni care vor fi cadre medicale medii ale Spitalului Județean de Urgență ,,Sf. Pantelimon” Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?