Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Bărbat de 63 de ani din Jariștea, arestat după ce a amenințat cu o seceră doi polițiști

O ceartă între vecini s-a transformat într-un adevărat scandal cu poliţia, în timpul căruia s-au făcut ameninţări cu moartea, s-a folosit spray-ul iritant lacrimogen şi s-a tras cu arma. S-a întâmplat la finele săptămânii trecute, la Jariştea, iar personajul principal al acestui „spectacol”, un bărbat de 63 de ani, a fost arestat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Potrivit informaţiilor primite de la anchetatori, inculpatul, care era băut, se deplasa cu o căruţă. În momentul în care a ajuns în dreptul casei unui vecin, acesta a devenit recalcitrant, între cei doi având loc un schimb de replici. După ce inculpatul a plecat, vecinul a sunat la 112 şi a anunţat cele întâmplate, scopul fiind acela de a evita o altă ceartă cu vecinul său. Astfel, la faţa locului au ajuns doi lucrători de la Postul de Poliţie Boloteşti. Oamenii legii au discutat cu persoana care le-a cerut ajutorul, după care au mers la locuinţa inculpatului pentru a discuta şi cu acesta.

Iritat de prezenţa poliţiştilor, inculpatul a început să le adreseze lucrătorilor de poliţie injurii şi cuvinte vulgare, totodată ameninţându-l cu moartea pe unul dintre oamenii legii. Deşi i s-a cerut în mod repetat să se liniştească şi părea că a înţeles, inculpatul a luat o seceră din căruţă şi s-a îndreptat cu ea înspre un polițist. În acel moment a fost folosit spray-ul iritant lacrimogen. Scandalagiul tot nu s-a potolit şi după ce a fost somat de mai mult ori, unul dintre poliţişti a folosit armamentul din dotare, executând un foc în plan vertical. Conflictul s-a stins după ce la faţa locului şi-a făcut apariţia fiul inculpatului care l-a luat pe acesta şi l-a băgat în curte.

După scandal, inculpatul a fost adus la audieri, reţinut şi apoi arestat preventiv sub acuzaţia de ultraj prin ameninţare. La audieri, el nu a recunoscut fapta comisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?