Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Ciolacu: PNL blochează la CCR, din nou, amânarea ratelor la bănci şi ajutorul pentru producătorii agricoli afectaţi de secetă

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că PNL ”îşi bate joc de români” şi blochează la Curtea Constituţională, din nou, amânarea ratelor la bănci şi ajutorul pentru producătorii agricoli afectaţi de secetă. „PNL îşi bate joc de români! Şi blochează la CCR, din nou, amânarea ratelor la bănci şi ajutorul pentru producătorii agricoli afectaţi de secetă. Se ţin cu dinţii de ‘dobânda la dobândă’ şi pentru asta sunt în stare să îşi conteste propria ordonanţă”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a susţinut că, „indiferent de ce declară seara pe televizoare”, acţiunile de a doua zi „îi dau de gol” pe liberali şi arată românilor „adevăratele” lor intenţii. „PNL nu vrea să-i ajute pe românii şi firmele româneşti care suferă din cauza crizei. Nu îi interesează protejarea nivelului de trai al românilor şi nici păstrarea locurilor de muncă. Nu mai sacrificaţi cetăţenii şi mediul de afaceri pentru lupta voastră politică! Trebuie să guvernaţi pentru ei, nu împotriva lor”, a adăugat preşedintele PSD.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat, joi, că liberalii vor ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege de aprobare a OUG 37/2020 privind acordarea unor facilităţi celor care au credite, după ce actul normativ a fost modificat în Parlament. Camera Deputaţilor a aprobat, joi, cu mai multe amendamente, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru împrumuturile date de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

Pe de altă parte, preşedintele interimar al PSD a declarat, joi, că PSD a creat o ”majoritate suficientă” în Parlament pentru a veni cu un ”program economic coerent”, menţionând că guvernul liberal nu a venit cu „nimic concret” în aşteptarea românilor. „Am creat în acest moment o majoritate suficientă să putem veni în Parlament cu un program economic coerent, deoarece noi considerăm că, în acest moment, Guvernul nu a venit cu nimic concret, cu nimic etapizat, cu nimic care să vină în aşteptarea românilor. (…) Am început să lucrăm mai mulţi preşedinţi de partide, reprezentanţi parlamentari. În Parlament votul a fost clar, majoritatea am votat într-un fel, singurul partid care a avut alt punct de vedere a fost PNL. Normal, consider că s-a conturat o majoritate suficientă să trecem prin Parlament anumite legi economice şi un plan economic care îi vizează pe români”, a afirmat Ciolacu.

El a spus că PSD a aşteptat să vadă „un pic de coerenţă” din partea Guvernului, dar acest lucru nu s-a întâmplat. „Avem o majoritate confortabilă în momentul acesta în Parlament şi nu mai suntem dispuşi să aşteptăm guvernul, care nu vine cu niciun plan economic etapizat”, a mai menţionat Ciolacu. Liderul PSD a precizat că va face un plan economic coerent, între măsurile preconizate fiind şi impozitarea pensiilor speciale.

Ciolacu a mai afirmat că toţi parlamentarii social-democraţi îşi donează jumătate din venituri în acest moment în scopuri caritabile. „Liderii de grup pot justifica fiecare leu şi unde s-a dus”, a adăugat Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?