Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Vrâncenii din centrele de carantină reclamă mâncarea și harababura testărilor

Calitatea mâncării pe care o primesc vrâncenii din centrele de carantină aflate în Focșani este cea mai frecventă reclamație venită de la persoanele aflate în hotelurile și pensiunile stabilite de autorități. Ultimul caz ne-a fost semnalat de Valentin, un tânăr venit săptămâna trecută din Anglia. Acesta ne-a spus că a primit ieri o chiflă mucegăită, iar în alte zile pâine era atât de tare încât te puteai răni. A reclamat la DSP Vrancea, iar scuza persoanei care se ocupă de mâncare a fost că pâinea era caldă și din această cauză a făcut mucegai. Tânărul ne-a povestit că inițial, când au plecat din Anglia, știau că pot sta în izolare la domiciliu, dacă erau îndeplinite condițiile și erau persoane care să ajute. Însă, când au ajuns la centrul de triere din parcarea de la Dedeman, au aflat că s-a schimbat modificarea.

Echipajul de jandarmi i-a adus la pensiunea din Focșani unde trebuie să aștepte trecerea celor 14 zile de carantină. L-am întrebat dacă i s-a făcut vreun test pentru a vedea dacă este bolnav, iar tânărul a precizat că nu s-a întâmplat nimic. „Doar stam aici degeaba și așteptăm să treacă cele 14 zile de carantina. Și nu știu sincer în ce constă această carantină pentru că nu ni se face nimic doar că stăm aici ca niște pușcăriași cu toate că nu am greșit cu nimic. Singura noastră vină este că am plecat să câștigăm și noi niște bani în alta parte”, ne-a precizat tânărul.

Este încă un exemplu care ne confirmă că guvernul liberal a făcut o afacere profitabilă din carantinarea românilor reveniți acasă din țările cu risc, o afacere care pare să nu aibă nicio legătură cu prevenirea unor noi infecții cu Covid 10. Guvernul liberal preferă să plătescă circa patru mii de lei pentru cazarea și masa persoanelor ținute în carantină decât să achite trei sute de lei, costul unui test pentru Covid 19 la o clinică privată sau în laboratorul DSP și să trimită oamenii acasă. În această situație, păgubit este bugetul de stat dar și persoana care trebuie să stea două săptămâni închisă într-o cameră de hotel ori pensiune. Aceasta spre deosebire de cazurile contacților bolnavilor de Covid 19, care rămân în izolare la domiciliu dacă sunt asimptomatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?