Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

O nouă zi, o nouă ordonanță: Guvernul PNL dă liber la exportul de cereale

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, că este permis exportul de grâu şi de produse derivate. Asta deși Ordonanța Militară nr. 8 interzisese exportul. Noua prevedere este inclusă în Ordonanţa militară nr. 9, prezentată joi. „Un alt punct important al acestei ordonanţe se referă la interzicerea exportului de grâu şi a produselor derivate, interzicere care a fost precizată şi impusă în ordonanţa militară anterioară. Prin această ordonanţă, articolele care interzic acest export îşi încetează aplicabilitatea. În urma discuţiilor purtate la nivel guvernamental cu comercianţii de produse cerealiere, s-a reuşit perspectiva şi s-a clarificat achiziţia necesară pentru completarea rezervelor de stat, astfel încât un subiect care preocupă Guvernul României – securitatea alimentară să fie asigurată până la următoarea recoltă. (…) Din acest moment, anunţ producătorii şi comercianţii că nu mai este interzis acest export”, a declarat Marcel Vela, la Ministerul Afacerilor Interne.

Marcel Vela a mai anunţat, joi, că a fost prelungită suspendarea zborurilor din şi înspre România cu zece ţări. „Astăzi, am semnat şi am prezentat spre aprobare şi avizare domnului prim-ministru Ludovic Orban Ordonanţa militară numărul 9. În această ordonanţă, am prelungit suspendarea zborurilor din şi înspre România cu următoarele state: Marea Britanie, Irlanda de Nord, Statele Unite ale Americii, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franţa şi Germania”, a declarat Marcel Vela, la Ministerul Afacerilor Interne.

Ministrul Afacerilor Interne i-a avertizat, joi, pe cei care doresc să vină în ţară de Paşte că nu vor sta în autoizolare la domiciliu, ci în carantină instituţionalizată, fiind disponibile peste 13.000 de locuri. „Avem disponibile peste 13.000 de locuri în carantină – cei care au crezut că nu se mai aplică carantină instituţionalizată (…), precizez că ordinul ministrului (Sănătăţii – n.r.) se referă la definiţia izolării, care are mai multe etape. Cei care au perceput că vor veni de Paşte acasă şi vor sta în izolare la domiciliu au perceput eronat”, a spus Vela cu ocazia prezentării Ordonanţei Militare nr. 9.

Marcel Vela i-a îndemnat, joi, pe români să evite aglomerările dacă merg la cumpărături, dar şi interacţiunea cu alte persoane, să nu meargă în vizită şi să nu primească invitaţi de Paşte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?