Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

VIDEO și GALERIE FOTO: Marian Oprișan a inspectat stadiul lucrărilor de modernizare a DJ 205 R Gologanu–Slobozia Ciorăşti–Coteşti

Consiliul Județean Vrancea continuă proiectele de reabilitare a infrastructurii rutiere județene și în această perioadă în care ne confruntăm cu pandemia de coronavirus. Președintele Marian Oprișan a inspectat ieri stadiul lucrărilor la proiectul de investiții „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean, dintre localităţile Gologanu – Slobozia Ciorăşti – Coteşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T”.

În aceste zile, pe drumul mai sus menționat se asfaltează mai multe sectoare. ,,Proiectele Consiliului Județean Vrancea se derulează și în această perioadă în care ne confruntăm cu pandemia de coronavirus. Zilele acestea, modernizarea drumului județean 205 R Gologanu–Slobozia Ciorăşti–Coteşti a ajuns la faza de asfaltare. Este vorba despre un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 6 ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională” de care vor beneficia aproximativ 11.449 de locuitori. Obiectivul general al proiectului este realizarea unei legături rapide şi în siguranţă la reţeaua de transport europeană TEN-T. Scopul realizării obiectivului este creşterea condiţiilor de dezvoltare durabilă a zonei prin facilitarea mobilităţii populaţiei şi bunurilor, dezvoltarea accesibilităţii, prin continuarea extinderii şi modernizării infrastructurii rutiere aflate în proximitatea reţelei TEN-T, prin crearea unui sistem multimodal de transporturi”, se arată într-un anunț al șefului administrației județene, Marian Oprișan.

Proiectul de investiții „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean, dintre localităţile Gologanu – Slobozia Ciorăşti – Coteşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T” are o valoare de 26.474.967,37 lei (6 milioane euro). În cadrul acestui proiect vor fi modernizați aproximativ 17 kilometri de drum judeţean, vor fi realizați 1.225 ml trotuar cu lăţime de 1,50 m, vor fi montate borduri teşite astfel încât să permită accesul persoanelor cu dizabilități la proprietăţi (20 de treceri de pietoni).

De asemenea, va fi modernizat podul peste pârâul Râmna la km 5+310 și vor fi amenajați 28.841 metri de rigole şi şanţuri. În cadrul acestui proiect vor fi amenajate un număr de 53 de podeţe de descărcare, dar și 170 m de spaţii verzi. În cadrul capitolului elemente de siguranţa circulaţiei, vor fi realizate 20 de treceri de pietoni, 568 metri liniari de parapet metalic, indicatori rutieri, benzi rezonatoare etc. care vor creşte siguranţa circulaţiei şi confortul populaţiei deservite de proiect. Beneficiarii direcți vor fi entităţile care vor beneficia de rezultatele proiectului, localităţile care sunt traversate de traseul drumului judeţean 205R – Comuna Gologanu, Comuna Slobozia Ciorăşti, Comuna Goleşti, Comuna Coteşti, cât şi Consiliul Judeţean Vrancea. Beneficiari indirecți vor fi populaţia din Regiunea Sud-Est a României şi toţi participanţii la traficul reţelei TEN-T. Perioada de implementare a proiectului este de 63 luni, respectiv între octombrie 2015 şi decembrie 2020. Contractul a fost atribuit antreprenorului general Asocierea S.C. CITADINA 98 S.A. – S.C.VEGA 93 S.R.L. – S.C. TRAMECO S.A cu subcontractanţi S.C. CONSITRANS S.R.L. şi S.C. ABED NEGO COM S.R.L. prin liderul S.C. CITADINA 98 S.A.

Foto și video: Ciprian DUMITRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?