Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Încep lucrările la sistemul de alimentare cu gaze al comunei Străoane

Luni 6 aprilie 2020 încep lucrările pentru alimentarea cu gaze naturale a comunei Străoane, a anunțat primarul Vasile Zbîrciog. Este primul proiect de acest fel care intră în faza de execuție a lucrărilor. Lucrările vor fi realizate de societatea Gazmir Iași, în baza unui parteneriat public privat, societatea mai sus amintită urmând să suporte cea mai mare parte din finanțare, în schimbul unui contract de concesiune a sistemului de alimentare cu gaze pentru 49 de ani. Valoarea totală a investiției este de 1,5 milioane de lei, din care societatea Gazmir va suporta aproape un milion de lei.

Rețeaua de alimentare cu gaze naturale va avea 8 kilometri lungime și 500 abonați în prima etapă, iar în a doua etapă numărul abonaților va crește la 1500 de gospodării active. Este un proiect dorit de majoritatea locuitorilor comunei“, a mai spus primarul comunei Străoane, Vasile Zbîrciog.

Vă reamintim că în urma demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost emis avizul de principiu privind alimentarea comună cu gaze naturale a comunelor Obrejița, Sihlea, Tâmboești, Bordești și Slobozia Bradului. Astfel, alimentarea cu gaze se va realiza printr-o conductă de racord DN 200, PN 40 bar în lungime de cca. 13 km și a unui modul SRMP cu o capacitate tehnologică de 12.663 Smc/h, PN 40 bar. „Precizăm că alimentarea cu gaze naturale se va realiza în condiții de eficență economică, conform legislației în domeniu. Urmează să se realizeze studiul tehnico-economic, iar investiția se va realiza atât din fonduri suportate de compania Transgaz, cât și din bugetul local și/sau din bugetul de stat“, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Vrancea.

Marian Oprișan a anunțat că la nivelul județului va fi demarat un amplu proiect de realizare a alimentărilor cu gaze. „Vom începe și alimentarea localităților județului Vrancea cu gaze naturale. Pentru asta, vom constitui Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, unde vor fi membre localitățile județului Vrancea. Deja am avut discuții aprofundate cu compania Transgaz. O să prelungim conducta de la Focșani spre sudul județului“, a afirmat Marian Oprișan.

De remarcat că tot mai multe localități vrâncene din mediul rural au anunțat că au demarat procedurile pentru racordarea comunelor respective la sistemul de alimentare cu gaze naturale. Până acum și-au arătat intenția de a racorda locuințele la alimentarea cu gaze naturale, și au demarat și diverse proceduri în acest sens, primarii din Străoane, Bolotești, Golești, Tulnici, Răcoasa, Cîmpuri, Soveja, Cotești, Gugești, Tâmboiești, Dumbrăveni, Bordești, Fitionești, Milcovul, Gologanu, Vîrteșcoiu dar există interes din partea tuturor administrațiilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?